Mainos
Mainos
KaappausKeittiossa_Logorekry

Nuoren parin ruokakulttuurit törmäävät: Äärimmäisen nirso Jenni on päättänyt ettei syö

Kaappaus keittiössä -ohjelman tämäniltaisessa jaksossa tutustutaan erittäin nirsoon Jenniin, jonka ruokailutottumukset eivät kohtaa monipuoliseen ruokaan tottuneen puolison kanssa. Onnistuuko Jenni muuttamaan asennettaan ja laajentamaan lähes pelkästä makaronista koostuvaa ruokavaliotaan?

Kaappaus keittiössä -ohjelman seitsemännessä jaksossa matkataan Alavieskaan ja tutustutaan vasta muutama kuukausi sitten Suomeen muuttaneeseen pariskuntaan. Jenni, 21, ja hänen puolisonsa Emmanuel tapasivat Kap Verdellä, jossa Jenni työskenteli matkaoppaana. Yhteiseen elämään tottuminen vie oman aikansa, ja oman lisähaasteensa pariskunnan elämään tuovat eriävät ruokakulttuurit.

Erittäin nirso Jenni ei suostu syömään puolisonsa laittamaa ruokaa, vaan elää lähinnä ranskalaisilla ja makaroneilla. Pariskunnan esikoista odottavan Jennin olisikin nyt korkea aika opetella syömään monipuolista ja ravitsevaa ruokaa. Kari Aihinen kaappaa perheen keittiön ja yrittää muuttaa Jennin asennetta ruokailua kohtaan.

Ruokakulttuurit eivät kohtaa

Erittäin nirso ja ruokaan epäluuloisesti suhtautuva Jenni ei syö samaa ruokaa muiden kanssa, vaan valmistaa itselleen omat ruokansa. Hänen ateriansa koostuvat lähinnä jauhelihasta ja makaronista.

– Jos ruoka näyttää vähänkään erilaiselta, en edes maista sitä, Jenni kertoo.

Uusia raaka-aineita hän on maistanut viimeksi lähes kaksi vuotta sitten. Hänellä on tarkka käsitys siitä mitä ruoan tulisi olla, eikä suostu syömään muunlaista ruokaa.

– Minulla ei ole muistikuvaa, että olisi nauttinut hyvästä ruoasta, Jenni kertoo.

Jennin suurimpia ruokailuun liittyviä ongelmia ovat yksipuolisuus ja vihannesten puute. Hän on huolissaan siitä, että tuleva lapsi oppii häneltä huonoja ruokailutapoja.

Ruoanlaitto ei myöskään ole pariskunnan yhteistä aikaa, vaan molemmat valmistavat itse omat ruokansa. Vaikka ruoan olisi tarkoitus yhdistää, tässä asiassa pariskunta vain erkanee toisistaan.

”Olen vain päättänyt etten syö”

Jennin ennakkoluuloinen suhtautuminen ruokaan lähti jo lapsuudesta, jolloin hänellä todettiin paljon allergioita. Lapsena maitotuotteille, kalalle ja kananmunalle allergisen Jennin ruokavalio koostui lähinnä perunasta ja makaronista. Hänelle valmistettiin aina eri ruoat kuin muille.

– Olen aina ollut nirso. Kouluun mentyäni en syönyt oikein mitään, koska kukaan ei ollut vahtimassa.

Hän pystyi vetoamaan allergioihin silloin, kun ei halunnut syödä jotain ruokaa.

– En oikeasti edes tiedä miltä monet ruoat maistuvat, olen vain päättänyt etten syö, Jenni kertoo.

Viimeksi ala-asteella testatut allergiat ovat jääneet kummittelemaan Jennin mieleen, ja hän turvautuu tuttuihin ruokiin lähinnä vanhasta tottumuksesta. Jenni haaveili aikoinaan kokin urasta, mutta urahaaveet tyrmättiin allergioiden vuoksi. Aihinen haluaakin viedä Jennin uusiin allergiatesteihin, jonka jälkeen hänen on turvallista maistaa uusia makuja, eikä hän voi enää piiloutua vanhojen allergioiden taakse.

Tarvitaan hieman seikkailunhalua

Kap Verdellä asuessaan Jenni söi lähinnä hotelliruokaa, kuten ranskalaisia. Ravintoloissa käydessään hän turvautuu lähes aina pitsaan.

– Hän joi ainoastaan limuja, eikä syönyt mitään oikeaa ruokaa, pelkästään ranskalaisia, Emmanuel kertoo puolisonsa yksipuolisesta ruokavaliosta.

Hän on huolissaan siitä, että huono ruokavalio kostautuu myöhemmin. Emmanuel kertoo, että hänen kotimaassaan syödään paljon kalaa ja riisiä. Kotona hän valmistaa itselleen monipuolista ruokaa, jota Jenni ei kuitenkaan suostu edes maistamaan.

Yhdessä Kap Verdellä asuessaan Emmanuelin perhe oppi nopeasti Jennin omalaatuiset ruokailutavat, ja hänelle valmistettiin eri ruoat. Jenni haluaakin oppia maistamaan uusia makuja, jotta pystyisi syömään puolisonsa kotimaassa tarjottuja ruokia.

Kari Aihinen kaappaa perheen keittiön, ja kannustaa Jenniä rohkeasti uusien makujen ja raaka-aineiden pariin. Illan jaksossa selviää, onnistuuko itsepäinen nainen muuttamaan ruokavaliotaan monipuolisempaan suuntaan. 

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme