Mainos
Mainos
KaappausKeittiossa_Logorekry

Pelkillä eineksillä elänyt Matti oikaisi radikaalisti ruokailutottumuksensa – näin muutos on vaikuttanut

Kaappaus keittiössä -sarjassa tavattiin maanantaina 5.2. klo 20 MTV3-kanavalla Matti, joka muutti huippukokki Kari Aihisen avulla ruokavalionsa täysin.

Kaappaus keittiössä -ohjelman huippukokki Kari Aihinen auttoi kansanedustajan avustajana työskentelevää Mattia, jonka yksipuolinen ruokavalio koostui pitkälti maksalaatikosta, kahvista ja vedestä. Kolme kuukautta Aihisen vierailun jälkeen Matin elämä on muuttunut monin eri tavoin: hän on muuttanut uuteen, kompaktiin kotiin ja hänen ruokailutottumuksensa ovat muuttuneet radikaalisti. 

– Maksalaatikko on jäänyt kokonaan pois, en ole syönyt sitä sen jälkeen kun sitä kahdestaan Karin kanssa vedettiin kylmänä suoraan boksista, Matti tunnustaa.

Aihisen vierailun jälkeen Matti ei ole jättänyt kertaakaan lounasta väliin, mikä oli ennen jatkuva, huono tapa työpäivien aikana. Matti on innostunut kokkailemaan monia erilaisia ruokia, kuten esimerkiksi erilaisia kala-annoksia. 

Hyvän ruuan voimalla jaksaa paremmin

Matti myöntää, että kun on syönyt lounaan, jaksaminen on aivan eri tasolla. Uusi ruokavalio vaikuttaa Matin unenlaatuun – kuin myös keskittymiskykyyn. 

– Kun syö hyvin, niin siitäkin tulee hyvä mieli. Ja kun syö terveellisesti, niin kyllähän sitä jaksaa esimerkiksi lenkkeilläkin.  

Matti on osallistunut myös yhteisiin ruoanlaittoiltoihin ystäviensä kanssa ja nyt hän toimii myös kokkina sen sijaan, että hän vain seurailisi toimia vierestä. Hän kertoo ruoanlaiton vaikuttaneen moniin osa-alueisiin hänen elämässään.

– On kasvanut ruuanlaiton suhteen itseluottamus, uskaltaa avata kokkikirjan ja katsoa, että mitähän sitä tänään tekisi. Ja minusta tuntuu, että sellainen itseluottamus on muillakin elämän osa-alueilla noussut. 

Kaappaus keittiössä MTV3-kanavalla maanantaisin klo 20!

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme