Mainos
Mainos
KaappausKeittiossa_Logorekry

Perheenäiti Siri luopui hallitsijan asemasta keittiössä: "Vaati ulkopuolista apua, että päästän toisen keittiöön"

Kaappaus keittiössä -ohjelman toisessa jaksossa Kari Aihinen vieraili Lemillä auttamassa eteläkarjalaista perhettä. Huippukokin opit iskostuivat hyvin ja perheen äiti on malttanut päästää muutkin keittiöön.

Lemiläiset Siri ja Jani sekä heidän tyttärensä Seilla pyysivät apua Kaappaus keittiössä -ohjelman huippukokilta Kari Aihiselta. Perheenjäsenten ruokailutottumukset erosivat toisistaan niin paljon, että se rikkoi merkittävästi heidän yhteistä arkeaan. 

Aihinen saapui paikalle ja rohkaisi perheen isää Jania ottamaan enemmän roolia keittiössä. Jani otti huippukokin neuvoista vaarin, ja on löytänyt paikkansa perheen keittiössä. Nyt häneltä luonnistuu muun muassa erilaisten kastikkeiden valmistus. Aihisen vieraillessa ensimmäisen kerran Lemillä Jani sai häneltä lahjaksi hienon veitsen, joka on hänen mukaansa ahkerassa käytössä. 

– Kysymällä saa Sirikin sitä käyttää, mies myhäilee.

Arkena roolit vaihtuvat

Sirin arki on tällä hetkellä työntäyteistä ja päivät pitkiä. Hänen poissaollessaan keittiössä tapahtuu kuitenkin asioita, joista hänen ei tarvitse lainkaan huolehtia. Jania keittiössä auttaa toisinaan myös Seilla.

Keittiön kuningattaren valtikan luovuttaminen on tuntunut Siristä toisinaan vaikealta, mutta prosessi on sujunut hyvin. 

– Hyvin ollaan mahduttu samaan keittiöön. Siri on ehkä vähän jopa sisäistänyt sen, että näin pääsee itsekin helpommalla, Jani kertoo. 

Ruokapöytä jälleen käytössä

Toisin kuin ennen, nyt perhe nauttii ateriansa yhdessä ruokapöydän äärellä. Kotona on alettu jopa koota "Janin reseptiikka" -nimistä vihkosta, jonne kirjataan ylös maukkaimmat ohjeet. Seilla antaa Janin tekemille ruuille nyt täyden arvosanan, sillä ne maistuvat hänen mukaansa samalta kuin koulussa. 

– Hyvältähän se tuntuu, kun Seilla kehuu itse valmistamaa ruokaa. Lautanen kun on tyhjä syömisen jälkeen, niin se on merkki siitä, että ainakin on maistunut, Jani pohtii.

Siri toivoo, että muidenkin perheenjäsenten ruuanlaittointo säilyisi, vaikka hän olisi itse myös paikalla. Sirin mielestä kokemus on ollut perheelle erittäin arvokas. Ennen Aihisen tuloa paikalle Janilla ei ollut juuri mitään asiaa keittiöön, vaan se oli täysin Sirin valtakuntaa.

– Vaati ulkopuolisen avun siihen, että päästän toisen ihmisen keittiöön.  

– Unelma olisi, että kaikki tapahtuisi yrittämättä. Yksin kun menee keittiöön, niin muut tulisivat perässä, patistamatta mihinkään. Se ruuanlaitto olisi luonnollinen tapahtuma, eikä kukaan käskisi, että näin tehdään. 

Kaappaus keittiössä MTV3-kanavalla maanantaisin klo 20.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme