Mainos
Mainos
KaappausKeittiossa_Logorekry

Ruokailutottumukset rikkovat suomalaisperheen arjen: "Keittiön pöytä on vain koriste"

Kari Aihinen suuntaa Kaappaus keittiössä -ohjelmassa maanantaina 22.1. MTV3-kanavalla ko 20 auttamaan lemiläistä perhettä, jonka arjen rikkoo täysin erilaiset ruokailutottumukset. 

Huippukokki Kari Aihinen ottaa suunnan kohti Etelä-Karjalaa auttaakseen perhettä Kaappaus keittiössä -ohjelmassa. Lemiläiset Jani ja Siri sekä heidän 10-vuotias tyttärensä Seilla tarvitsevat kipeästi apua arkeensa, sillä perheenjäsenten ruokailutottumukset jakavat heidät täysin eri leireihin. 

Ruokailu ei ole yhteinen tapahtuma

Siri-äiti hallitsee perheen ruuanlaittoa täysin, eikä hän pysty jakamaan reviiriään keittiössä. Hän tekee kaikille kolmelle perheenjäsenelle omat ruuat. Sirin mukaan perhe syö eri ruuat, eri aikaan, eri paikoissa. Jokainen lämmittää oman ruokansa silloin, kun on nälkä. 

– Keittiön pöytä on koristeena, ei siinä kukaan istu ikinä. Ehkä kerran vuodessa jotkut synttärit saattaa olla poikkeus. Tyttökin on monta kertaa sanonut, että miksi me ei syödä yhdessä. 

Ruokailu ei perheessä ole yhteinen tapahtuma, joka toisi heidät yhteen. Siri kertoo itse noudattavansa toista ruokavaliota, sillä hän teki 38 vuotta täyttäessään suuren elämänmuutoksen ja päätti pudottaa 17 kiloa painostaan pois. 

– En voi velvoittaa, että he alkaisivat noudattaa samaa ruokavaliota kuin minä. 

Koulussa ruoka maistuu paremmin kuin kotona

Seillan mukaan koulussa ruoka maistuu paremmalle kuin kotona. Hän kertoo kokkaavansa joskus äitinsä kanssa, muttei koskaan isänsä kanssa. Sirin tekemät ruuat eivät kuitenkaan voita kouluruokia.  

– Tykkään tehdä Sirin kanssa kaikkea, koska hän on nainen. Tuo toinen on mies, jonka kanssa ei pysty tekemään mitään, koska se ei ymmärrä mitään tyttöjen päälle, Seilla toteaa Janista. 

Siri on selkeästi keittiön kuningatar, mutta Seillallakin on erittäin vahvat mielipiteet. Jani on joutunut siirtymään täysin taka-alalle, vaikka hänellä olisi halua oppia ruuanlaiton saloja. Kun Siri alkaa tehdä ruokaa, hänen mukaansa hänen tielleen ei kannata tulla.

– En tykkää, että ympärilläni häslätään. Pistän rokin soimaan ja he tietävät sen, että kannattaa pysyä pois keittiöstä. 

Kaappaus keittiössä MTV3-kanavalla maanantaisin klo 20.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme