Mainos
Mainos
KaappausKeittiossa_Logorekry

Tamperelaiset nuoret kamppailevat raha-ongelmien ja ruoanlaiton kanssa: "Kerran söin kaksi viikkoa vain riisiä ja kanalientä"

Huippukokki Kari Aihinen tapaa maanantaina 26.2. klo 20 MTV3-kanavalla Kaappaus keittiössä -ohjelmassa joukon tamperelaisia opiskelijoita, joille ainainen rahanpuute aiheuttaa suuria ongelmia arjessa. 

Kaappaus keittiössä -ohjelman huippukokki Kari Aihinen tapaa joukon nuoria tamperelaisia naisia, jotka kukin elävät omassa elämän murrosvaiheessaan. SaagaNoora ja Paku syövät kukin tahollaan vaihtelevasti. Myös rahaa kuluu ruokaan milloin miten paljon.

Lukion viimeisellä luokalla opiskeleva Saaga esimerkiksi kertoo saattavansa joskus ostaa kotiin ruuat kuukaudeksi kahdella kymmenellä eurolla. Summalla saa Saagan mukaan makaronia, jauhelihaa ja nuudeleita. 

Saaga kertoo, että hänellä on ollut elämässään ajanjaksoja, jolloin rahaa ei ole tullut mistään. Silloin ruokaankaan ei ole ollut rahaa. Opiskelijan arkea elävä nuori nainen haluaisi kuitenkin syödä paremmin. 

– Kerran söin kaksi viikkoa vain riisiä ja kanalientä, Saaga kertoo. 

– Jos olisi rahaa käytettäväksi joka päivä kunnon ruokaan, niin kyllä söisin enemmän. 

Yhteisön auttajat tarvitsevat itsekin apua

Yksi Saagan ja hänen ystäviensä ruokavalion kulmakivistä on makaronimössö, kanan ja riisin tullessa hyvänä kakkosena. Rahan puuttuminen harmittaa nuoria ja rajoittaa kaikkea heidän tekemistään. 

Saaga, Noora ja Paku ovat kaikki aktiivisena osana Tesoman Lumipallot -nimistä toimintaa, jossa he toimivat itse auttajina ja ystävinä toisille nuorille. Jos jollakin on vaikeaa, he kuuntelevat ja yrittävät auttaa parhaansa mukaan. 

– Toimimme tavallaan sellaisina nuorten äänitorvina etsivän työn ihmisille ja Tampereen kaupungille ylipäätään. Jos nuoret tarvitsevat jotain, me viemme sen asian eteenpäin, Saaga kertoo. 

Tarvittaessa avun tarpeessa olevia ohjataan etsivän työn kautta ammattilaisille, joilla on vielä paremmat resurssit ja keinot avunantoon. 

Kaappaus keittiössä maanantaisin MTV3-kanavalla klo 20!

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme