Mainos
Mainos
KaappausKeittiossa_Logorekry

Vantaalainen Matti elää kahvilla, maksalaatikolla ja vedellä: "En syö oikeastaan mitään"

Kaappaus keittiössä -ohjelmassa Kari Aihinen tapaa maanantaina MTV3-kanavalla 5.2. klo 20 kansanedustajan avustajan Matin, jonka ruokavalio on käytännössä aivan olematon.

Huippukokki Kari Aihinen auttaa Kaappaus keittiössä -ohjelmassa Mattia, jonka ruokavalio koostuu käytännössä valmismaksalaatikosta, kahvista ja vedestä. 31-vuotias Matti työskentelee kansanedustajan avustajana. Hän ei kertomansa mukaan syö lounasta juuri koskaan työpäivän aikana, sillä hän unohtaa sen. 

Matti asuu yksin Vantaan Kartanonkoskella ja hänen jääkaappinsa on varusteltu pitkälti valmisruoilla. Hänen kotinsa ruokapöytä on pieni ja yksinäinen, sillä käyttöä sille harvemmin on. 

– Puuttuu innostus kokonaan ruuanlaittoon ja syömiseen. Se on vaan juttu, josta saan energiaa – jota on pakko tehdä, Matti kertoo. 

Matti kertoo olleensa huono syömään koko aikuisikänsä, eli siitä lähtien kun hän muutti pois lapsuudenkodistaan. Opiskeluaikana häneen iskostui ajattelumalli, että hän syö ainoastaan sitä, mitä on saatavilla. 

Ruuanlaitto ei ole sosiaalinen tapahtuma

Ystäväpiiristä löytyy Matin mukaan innokkaita ruoanlaittajia ja hän kertoo osallistuvansa yhteisiin iltoihin, joihin myös ruoanlaitto kuuluu. Hän tyytyy kuitenkin aina sivustaseuraajan rooliin, eikä kutsu koskaan itse ystäviä luokseen illalliselle. 

Matti koki hiljattain vastoinkäymisiä elämässään, kun hän erosi avovaimostaan. Hänellä oli entisen kumppaninsa kanssa entuudestaan erilaiset ruokavaliot, eikä hän eron jälkeen ole jaksanut panostaa omaan ruokailuunsa lainkaan. 

–  Tilanne on vaan pahentunut siitä lähtien, kun vähän aikaa sitten erosin. Sitten olen todellakin palannut sinne 20-vuotiaan opiskelijanuoren tasolle syömisen suhteen. En ole oikeastaan kokannut viimeiseen kolmeen kuukauteen kertaakaan. 

Kaappaus keittiössä MTV3-kanavalla maanantaisin klo 20!

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme