Mainos
Mainos
KaappausKeittiossa_Logorekry

Kaappaus keittiössä -Heidi: Enää ei lipsuta

Kaappaus keittiössä -sarjan yhdeksännessä jaksossa Kari Aihinen suuntasi Turkuun laittamaan Heidin, Mikaelin ja heidän lastensa ruokavaliot kuntoon. Mitä perheelle kuuluu nyt?

Turkulainen Heidi on ammatiltaan personal trainer ja Mikael palomies ja heillä on kaksi pientä tytärtä. Mikael on hyvä kokki mutta Heidi ei osaa tehdä ruokaa vaikka tietää ammattinsa takia mitä pitäisi syödä.

– Pääsääntöisesti Isi kokkaa hyvin ja hyvistä raaka-aineista. Isän ollessa pitkillä työputkilla joutuu äiti keittiöön. Tällöin hän valmistaa mikroruokia, einesruokia ja ennen kaikkea äiti ei syö samaan ruokaa kuin lapset. Mennään katsomaan miten paha tilanne on ja hoidetaan homma kuntoon, Kari Aihinen kertoo jakson alussa.

Heidi valmistaa lapsilleen mikroruokaa, koska haluaa suoriutua ruokailusta hyvin nopeasti. Perheen vanhin tytär on nirso ruoan suhteen ja tämänkin takia Heidi mielellään antaa lapsilleen einesruokaa, koska tällöin tytär ei valita niin paljon kuin yleensä. Perheenäiti valmistaa kuitenkin itselleen ravinteikasta ruokaa, vaikka myöntää kokkaamisen kuuluvan hänen epämukavuusalueelleen. 

Aihinen kaappaa perheen keittiön, ja muutokset voivat alkaa.

Aihinen ottaa kovat aseet käyttöön

Huippukokki näyttää Heidille mistä raaka-aineista valmislihapullia oikeasti valmistetaan ja tällöin Heidikin ihmettelee, miten ihmeessä tuollaisia jauhelihapullia saa edes valmistaa.

– Nyt saatiin kyllä sitä rimaa nostettua. Seuraavan kerran kyllä mietin monta kertaa, että laitanko niitä valmislihapullia lapsille. Nyt kun olen nähnyt, mistä ne ovat koostunut, Heidi kertoo vakavana.

Aihinen laittaa ruokakaapit kuntoon ja toivoo, että perhe voi syödä yhdessä samaan ruokaa. Kokki saa Heidin kokkaamaan ja pian tilanteet muuttuvat radikaalisti. Ohjelmasta näet, kuinka äidin ensimmäiset kokkailut onnistuivat ja kuinka lapset reagoivat ennalta tuntemattomiin makuihin.

”Enää ei lipsuta”

Aihisen vierailun jälkeen Bäckströmin perheessä on nähty monipuolisempaa ruokaa ja kaikille myös maistuu sama ruoka. Heidi kokkaa itse ruokaa aina, kun Mikael on töissä. Suuri ero on myös siinä, että Heidi kokkaa myös Mikaelin ollessa kotona.

– Uskon, että en enää sorru ollenkaan käyttämään eineksiä. Pakasteisiin saatan turvautua, mutta jotain aina teen itse. Ulkopuolisia tarkkailijoita on niin paljon, Heidi nauraa.

Ruoanlaitto kuului ennen Heidin epämukavuusalueelle, mutta nyt hän on kuitenkin myös innostunut leipomisesta. Kokkaamista helpottaa myös se, että lapset haluavat osallistua ruoanlaittoon.

– Lapsetkin tykkäävät olla mukana, silloin ei tarvitse edes olla koko ajan heitä vahtimassa toisessa huoneessa. Sitten on tosi helppoa, kun mies katsoo lapsia. Silloin voi keskittyä kokkaamiseen ihan täysin, Heidi kertoo.

Millaisia terveisiä Heidi lähettäisi kiireisille ja einesruokiin turvautuville henkilöille?

– Kauha kauniiseen käteen! Se vie yllättävän vähän aikaa. Esivalmistelu kannattaa tehdä, vaikka päivää ennen. Mikrosta saa huonoa ruokaa lähes samassa ajassa kuin jos itse tekisi ruoan. Suunnitelmallisuus on tärkeää ja silloin myös säästää paljon aikaa. Uunissahan ne ruoat valmistuvat lähes itsekseen, Heidi kertoo iloisesti.

Kaappaus keittiössä maanantaina klo 20.05 MTV3-kanavalla. 

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme