Mainos
Mainos
KaappausKeittiossa_Logorekry

Kaappaus keittiössä: Kotiäiti Hanna nauttii jälleen kokkaamisesta

Kaappaus keittiössä -ohjelman kuudennessa jaksossa Kari Aihinen kaappasi mäntsäläläisen seitsemänhenkisen perheen keittiön.

Mäntsälässä asuvan viisilapsisen uusioperheen ruokailusta vastaa äiti Hanna, jolla on mitta täysi.

– Perheen äiti Hanna tekee joka päivä ruokaa kiukkuisena ja väsyneenä. Perheen isä Johan yrittää auttaa häntä keittiössä, mutta yhteistä säveltä ei tunnu löytyvän, Aihinen kuvailee ongelmaa ohjelman alussa.

Hanna on 18 vuotta pyörittänyt lapsiperheen arkea ja myöntää ohjelman alussa, että on tympääntynyt erityisesti ruoanlaittamiseen. Hänen miehensä Johan yrittää auttaa, mutta Hanna ei aina ota apua vastaan.

Johan myös hoitaa kaupassa käymisen, mutta melko usein hän kuitenkin unohtaa Hannan mielestä ostaa tärkeitäkin raaka-aineita. Hanna siis tekee keittiössä kaiken yksin, mutta pian siihen tulee muutos.

Perhe pääsee osallistumaan

Hanna myöntää, että saattaa olla liian vaativa kokkaamisen suhteen. Johan haluaisi ottaa osaa ruoanlaittoon ja pian Kari antaakin tähän mahdollisuuden.

Aihinen saa Hannan ja Johanin työskentelemään yhdessä ja lisäksi myös kannustamaan toisiaan kokkaamisen aikana. Ohjelman aikana Aihinen myös pyysi, että kaikki perheenjäsenet päättäisivät, mitä ruokia viikon aikana haluaisivat syödä. Samalla myös jokainen pääsi testaamaan taitojaan keittiössä, jotta Hannan ja Johanin työtaakka pienenisi paljon.

– Ehkä minä nyt yritän jättäytyä taka-alalle. Haluan kuitenkin, että sovitaan yhteiset sävelet ja päästään ruokapöytään, Hanna kertoo ennen kokkaamisen alkamista.

Mitä perheelle kuuluu nyt?

Hanna kertoo MTV.fi:lle, että hänen taakkansa on Aihisen vierailun jälkeen vähentynyt huimasti.

– Teen kerran viikossa ruuan yksin ja miehen kanssa toisen kerran ja isommat lapset ovat vastuussa muista päivistä. 7-vuotias Elli on saanut oman roolin perheemme salaattivastaavana, Hanna kertoo iloisesti.

Ohjelman alussa perhe ei juurikaan kommunikoinut keskenään ja Hanna ei suostunut ottamaan vastaan apua kokkaamisen suhteen. Hanna kertookin, että Karin vierailun aikana perhe otti ongelmalle sen vaatiman ajan.

– Oli hyvin oleellista, että se käsiteltiin kaikkien perheenjäsenten kanssa samanaikaisesti. Nykyään ruuanlaitto ei ole minulle pelkkää pakkopullaa, Hanna kertoo.

– Ruokailuja on nykyään tosi kiva suunnitella. Myös lapset suunnittelevat aika paljon arkiruokia meillä keskenään ja minä mieheni kanssa olen suunnitellut viikonloppuruokia. Aika paljon lapset suunnittelee arkiruoat keskenään ja miehen kanssa suunnitellaan usein viikonloppujen ruoat, Hanna jatkaa iloisesti.

Mitä terveisiä Hanna sitten lähettäisi henkilöille, jotka ovat kamppailleet samankaltaisten ongelmien parissa?

– Asia täytyy vain ottaa yhteiseksi tavoitteeksi: tarttukaa härkää yhdessä sarvista! Lapsetkin osaavat todella taitavasti auttaa kun heille antaa vain mahdollisuuden, Hanna vinkkaa.

Kaappaus keittiössä maanantaisin klo 20.05 MTV3-kanavalla

 

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme