Mainos
Mainos
KaappausKeittiossa_Logorekry

Kaappaus keittiössä: Markku-keskiviikkona vaari valloittaa keittiön

Kaappaus keittiössä -ohjelman viidennessä jaksossa Kari Aihinen kaappasi tamperelaisten Markun ja Pirkon keittiön.

Tamperelaiset eläkeläiset Markku ja Pirkko ovat olleet naimisissa jo 43 vuotta ja koko yhteisen taipaleen ajan Pirkko on hoitanut ruoanlaiton.

– Markku on viimeiset 40 vuotta nauttinut vaimonsa ruokapadoista ja antimista. Nyt ollaan siirrytty eläkkeelle ja on herännyt huoli, että mitä jos Markku jää joku päivä yksin. Hänellä ei ole mitään käsitystä ruoanlaitosta tai keittiön siivoamisesta, Kari Aihinen kertoo ohjelman alussa.

Kun Pirkon käsi murtui puoli vuotta sitten, Markku yritti olla avuksi keittiössä. Tämä ei kuitenkaan sujunut aivan kitkatta ja sotkuakin syntyi Pirkon mielestä hieman liikaa.

– Markku yritti kokata ja minä yritin neuvoa häntä, mutta Markku ei oikein ottanut neuvoja vastaan, Pirkko nauraa

– Se kuitenkin sytytti minut tähän, että haluan oppia. Uskon, että meitä uusavuttomia on muitakin tässä iässä. Tärkeää on, että vaimotkin lähtisivät mukaan tähän ja antaisivat meille miehille mahdollisuuden kokeilla ja tehdä, Markku pohtii.

Kun Kari Aihinen kaappaa Pirkon ja Markun keittiön, on mummin aika siirtyä sivuun ja vaarin vallata keittiö. Nyt säännöllisesti mummolan ruokapöydässä vierailevat lapsenlapset pääsevät vihdoin maistamaa myös Markku-vaarin keitoksia.


Markku-keskiviikkona vaari pääsee valloilleen

Markun innostus ruoanlaittoon on jatkunut myös Kaappaus keittiössä -ohjelman kuvausten jälkeen. Jotta vaari saa varmasti kokkailunnälkänsäsäännöllisesti sammutettua, on hommaan varattu ihan virallinen päiväkin.

– Kyllä minä olen ruvennut nyt ihan tosissani kokkaamaan. Aina kerran viikossa on minun päiväni, jolloin teen kaiken ruoan itse alusta loppuun. Se on Markku-keskiviikko: pojat tietää, että vaarin spesiaali tulee aina keskiviikkoisin, Markku nauraa.

Markku kokkaa vaimolleen ja naapurustossa asuville lapsenlapsilleen muun muassa erilaisia pataruokia ja leipoo usein myös leipää. Jälkiruoaksi vaarin päivänä saattaa olla tarjolla esimerkiksi kakkua, amerikkalaisia pannareita tai vohveleita. Ja mikä tärkeintä, taikinat eivät päädy enää pitkin keittiön seiniä.

– En saa enää rouvalta nuhteita mistään. Olen oppinut siivoamaan jälkeni.

Markku ja Pirkko eivät kuitenkaan pahemmin laita ruokaa yhdessä.

– Se ei meillä jostain syystä natsaa. Pirkko hyvin mielellään neuvoisi vieressä, kun minä teen ruokaa, Markku nauraa.


Lapsenlapset pisteyttävät vaarin ruoat

Markku etsii netistä aktiivisesti uusia reseptejä ja muutama suosikkikin on jo ohjelman kuvausten jälkeen löytynyt.

–Meillä naapurit jo ilmoitti, että kun ohjelma tulee ulos, niin he tulevat sitten useamman pariskunnan voimin meille syömään. He ovat itse itsensä kutsuneet ja minä teen heille kuulemma ruokaa.  Tarjoan heille herefordin jauhelihasta valmistetut pippuripihvit. Se on sellainen resepti, mikä on onnistunut todella hyvin, Markku kehuu.

Tärkein tuomaristo, eli Markun lapsenlapset ovat myös ottaneet vaarin uuden roolin kokkina tosissaan. Aina kun lapset käyvät syömässä, saa vaari loihtimistaan annoksistaan viralliset pisteytykset.

–  Pisteitä on tullut  yleensä neljästä ja puolesta viiteen - viisi on siis maksimi.  Kerran tein perunarieskoja ja ne olivat kuulemma mauttomia ja saivat vain neljä pistettä. Merimiespihveistä lapset tykkäsivät. Siitä tuli kyllä palautetta 19-vuotiaalta, kun tein viimeksi merimiespihvit kolmoskaljaan. Ensi kerralla pitää taas tehdä neloseen, Markku nauraa.

Mitä terveisiä ruokaintoilijaksi kasvanut Markku sitten lähettäisi uusavuttomille ikätovereilleen, jotka eivät uskalla välttämättä tarttua kauhan varteen?

– Olen oppinut, että kokeilla kannattaa. Eikä ainakaan vielä ole tullut täydellisiä takapakkeja. Kun vaan noudattaa ohjeita ja on rohkea ja kokeilee, niin kyllä onnistuu. Sellaisen neuvon myös antaisin, että kun mies tekee ruokaa, niin tekee sitten mieluummin yksin ja kantaa vastuun kaikesta. Meidän kohdalla se toimii ainakin paremmin.


Kaappaus keittiössä maanantaisin klo 20:05 MTV3-kanavalla

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme