Mainos
Mainos
KaappausKeittiossa_Logorekry

Kaappaus keittiössä -Marko: 10 kiloa on lähtenyt

Keravalla asuva nelikymppinen Marko ja hänen tyttärensä Minna olivat pikaisesti avun tarpeessa, koska Marko ei osannut kokata ollenkaan. Huippukokki Kari Aihinen kaappasi heidän keittiönsä ja muutti heidän ruokailutottumuksensa. Mitä heille kuuluu nyt?

Puolitoista vuotta sitten eronnut isä Marko ei aikaisemmin tehnyt koskaan ruokaa ja joutui hyppäämään ruokahuoltajaksi vasta kun avioliitto rikkoutui. 

– Ongelmana kiireisellä Markolla on se, että hänellä ei ole minkäänlaisia ruoanlaittotaitoja eli keittiön salat ovat hänelle täysi mysteeri. Mennään katsomaan miten paha tilanne on ja hoidetaan se kuntoon, Aihinen kertoo jakson alussa.

Marko kuvailee itseään kädettömäksi ja kiireiseksi. Marko käy tyttärensä kanssa joka viikko pari kertaa yhteisen harrastuksen parissa, mutta ruoanlaittoon ei riitä aikaa tai taitoja.

– Jääkaapissa on minulle hampurilaisia, kananugetteja tai viilejä, Minna kertoo ohjelmassa.

Isä ja tytär syövät siis päivittäin eineksiä ja epäterveellisiä ruokia. Molemmat toivovat tilanteeseen muutosta ja onneksi niin käy huippukokki Kari Aihisen avulla.

Muutos alkaa

Aihinen opettaa Markolle kädestä pitäen kaikkea kokkaukseen liittyvää. Miehet käyvät yhdessä kaupassa ja kokkaavat useita erilaisia annoksia. Onneksi Markolla on myös apuna hänen ihastuttava tyttärensä Minna, joka pitää huolen, että asiat todella hoidetaan jatkossa kunnolla.

– Paljon tuli uutta asiaa. Jos ihan rehellisiä ollaan, niin kaikki on uutta asiaa, Marko kertoo ohjelmassa. 

”10 kiloa on lähtenyt”

Aihisen vierailun jälkeen Marko on pudottanut 10 kiloa. Syy tähän löytynee siitä, että mies kokkaa nykyään aina itse ruokansa. Marko ei ole tyttärensä kanssa koskenutkaan eineksiin Aihisen vierailun jälkeen.

– Karin vierailun jälkeen asetin itselleni tavoitteet ja emme ole syöneet lainkaan eineksiä, Marko kertoo.

Marko kuitenkin paljastaa, että edelleen keittiössä on hieman vaikeuksia, mutta ei anna niiden haitata.

– Tytär jeesailee ja kokataan yhdessä. Välillä saattaa ruoka palaa, mutta sitten vaan leuka rintaan ja kohti uusia pettymyksiä, Marko nauraa.

Marko kokkaa yhdessä tyttärensä kanssa ja kertoo, että ruoanlaatu on parantunut huomattavasti. Mitä muuta hyötyä kotikokkauksista on ollut?

– 10 kiloa on tässä lähtenyt, Marko kertoo.

– Ruoanlaitto vie varmaan vartin pidempää, mutta ruoanlaatu paranee 110 prosenttia. Toinen hyvä puoli Karin vierailussa oli myös se, että vietetään tyttären kanssa laatuaikaa kokatessa.

Millaisia terveisiä Marko lähettäisi samanlaisista ongelmista kärsiville henkilöille?

– Ei muuta kuin kokeilemaan ja ei haittaa, vaikka ruoka vähän palaisi pohjaan. Sitten vaan leuka rintaan ja kohti uusia pettymyksiä. Ei se ruoanlaittaminen ole mitään rakettitiedettä. Aina ei kannata mennä myöskään sieltä missä aita on matalin. Kannattaa nostaa rimaa, koska sitten oma hyvinvointi paranee.

– Jos se onnistui allekirjoittaneelta, niin onnistuu se kaikilta muiltakin, Marko jatkaa iloisesti. 

Kaappaus keittiössä -ohjelman viimeinen jakso maanantaina klo 20.05 MTV3-kanavalla. 

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme