Mainos
Mainos
KaappausKeittiossa_Logorekry

Kaappaus keittiössä: Mira, joko juurekset maistuvat?

Toisen tuotantokauden aloitusjaksossa Kari Aihinen kävi valtaamassa keittiön Vantaalla, ja hankalaan arkikokkaukseen tympääntynyt perhe löysi yhteisen sävelen. Nyt kasvisruoat maistuvat kaikille.

Vantaalla asuvan , sillä nuorempi tytär ei syönyt oikein mitään, äiti söi juureksista pelkkiä pottuja ja isälle maistuisi pihvi. Kuinka istua saman pöydän ääreen, kun jokaiselle pitäisi tehdä omaa ruokaa? Kari Aihinen sai innostuksen vihanneksiin syttymään, Mira uskaltautui maustamaan rohkeammin ja nyt perhe pärjää saman padan ääressä.

Kasviksia karttanut tytärkin maistaa reippaasti uusia kasviksia – ja syö, kunhan ruoka on hyvää.

– Arkiruokana on useammin keittoja, sosekeittoa ja valkoista kalaa. Useimmin koko perhe syö kasvispainotteisesti, hän iloitsee.

Perheen äiti oli aiemmin rajoitteinen tiettyjen kasvisten suhteen, mutta on nyt rohkaistunut.

– Purjo, palsternakka ja selleri menevät meillä ihan ympäri vuoden. Porkkana on meillä arkikäytössä. Vaistomaisesti vaan edelleen sorttaan ensiksi porkkanat lautasen reunalle, josta lapsi muistuttaa, että eikö sun pitänyt syödä porkkanoita? Joo, pitihän minun, ja sitten syön, Mira naurahtaa.

Kasviksistakin saa proteiinia

Kun on Miran kokkausvuoro, koko perhe syö kasvispainotteisemmin.

– Juteltuani Kapen kanssa tuli luotto siihen, että kasviksista saatava proteiini on riittävää. Sitä ei ole pakko lähteä korvaamaan soijarouheilla. Helposti miellämme, että proteiinia pitää olla riittävästi ja kasvikset ovat vain lisuke lautasella. Näinhän se ei mene. Lapset syövät sekaruokaa koulussa, mutta kasvisruokapäivinä syömme kaikki kasvisruokaa.

Kaappaus keittiössä -ohjelmaan osallistuminen on tuonut paljon positiivisia muutoksia koko perheen elämään.

– Olemme löytäneet makumaailmoja, joita ei aikaisemmin olisi uskaltanut lähteä kokeilemaan. Aiemmin pitäydyin mauissa, jotka olivat tuttuja. Ravintoloissa on helpompi käydä, ja meillä syödään samaa ruokaa. Jos minä olen kokkausvuorossa, niin laitan enemmän kasvispainotteista ruokaa.

Rohkeus uusien asioiden kokeiluun on kasvanut, mutta Miran mukaan rakkaus kyssäkaaliin ei edelleenkään kukoista.

Kaappaus keittiössä maanantaisin klo 20.05 MTV3-kanavalla

(MTV LIFESTYLE)

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme