Mainos
Mainos
KaappausKeittiossa_Logorekry

Kaappaus keittiössä: Päivin huikea muutos – miten kävi kahville ja tupakalle?

Kaappaus keittiössä -ohjelman neljännessä jaksossa Kari Aihinen kaappasi hausjärveläisen Päivin keittiön.

Hausjärveläinen 50-vuotias sinkkunainen Päivi asustaa maalla kotieläimiensä koiran, kissan ja hevosten kanssa. Paljon töitä tekevä Päivi elää pääsääntöisesti kahvilla ja tupakalla. Lämpimän aterian Päivi syö yleensä vasta illalla, kun tallityöt on tehty.

– Olen aika kaavoihin kangistunut. Minulla on aina sama aamupala: kaksi isoa kuppia kahvia ja sämpylä. Työpäivät menee yleensä tupakan ja kahvin voimalla. Kun tulen kotiin, syötän hevoset. Sitten saatan keittää kahvit ja syödä jonkun voileivän. Kun olen saanut hevoset nukkumaan joskus illalla yhdeksältä, niin sen jälkeen syön itse. Saatan tehdä jauhelihakastiketta tai sitten paistan pihvin pakastelohkoperunoiden kanssa. Tomaatit ja kurkut jää mätänemään keittiön vihanneslaatikkoon, Päivi kertoo ohjelman alussa.

Päivin kolesteroli on koholla, ruuanlaittotaidot ovat rajalliset ja ruokavalio epäterveellinen. Kiireinen nainen kaipaisi oppia niin ruuanlaitossa kun siinä miten organisoida ruuanlaitto niin, että hänellä olisi aina ruokaa valmiina eikä työpäivän jälkeen tarvitsisi nälkäisenä valmistaa mitään

Kun Kari Aihinen kaappaa Päivin keittiön, muuttuu kiireisen sinkkunaisen ruokavalio vihdoin parempaan suuntaan.

Päivin ruokailutottumukset uuteen uskoon

Päivin innostus ruoanlaittoon on jatkunut myös Kaappaus keittiössä -ohjelman kuvausten jälkeen. Kiireisen sinkkunaisen ruokailutottumukset ovat muuttuneet täysin ja päivittäiseen syömiseen muodostunut terveellinen rutiini.

– Minulla on joka päivä eväät mukana töissä. Kuvausten jälkeen itse asiassa unohdin kerran eväät kotiin ja minulle tuli päivällä niin nälkä, että oli pakko mennä syömään läheiseen kiinalaiseen. Eli vatsa oli jo tottunut tähän päiväruokailuun, Päivi nauraa.

Tupakanpolttoa Päivi ei kuitenkaan ole saanut lopetettua.

– Sen vähentäminen kesti valitettavasti vain hetken. Mutta kahvia ei mene enää läheskään yhtä paljon kuin ennen.

Nykyään Päivi syö aamupalaksi tummaa leipää, jonka päälle lisää joko kinkkua tai juustoa sekä vihanneksia kuten kurkkua ja tomaattia. Päivän lämpimään ateriaan Päivi panostaa nyt aivan eri asenteella kuin ennen.

– Iltaruokailu saattaa joinain päivinä venyä vielä sinne yhdeksään, mutta pyrin syömään kuuden maissa. Isoin muutos on se innostus ruoan laittamiseen. Etsin ja kokeilen aktiivisesti uusia reseptejä. Olen Facebookissa liittynyt kahteen eri ruoanlaittoryhmään, Päivi kertoo.

"Elämäni parhaat neljä päivää"

Varsinaisia suosikkireseptejä tai uusia bravuureita Päivillä ei omien sanojensa mukaan ole, mutta into uusien ruokien kokeilemiseen on valtava.

– Olen oppinut muun muassa pitämään kukkakaalista, jota ennen inhosin. Vähän aikaa sitten tein myös uunijuureksia: ostin kaupasta ihan tuoreena perunat, porkkanat ja muut.

Ruokailutottumusten muuttuminen on vaikuttanut selkeästi myös Päivin kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin. Päivi kertoo olevansa nykyään huomattavasti pirteämpi.

– Kaappaus keittiössä -ohjelman kuvaukset olivat ehkä elämäni parhaat neljä päivää, Päivi iloitsee.

(MTV LIFESTYLE)

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme