Mainos
Mainos
KaappausKeittiossa_Logorekry

Kaappaus keittiössä -Pia: Ei enää valmispizzoja

Kaappaus keittiössä -sarjan kahdeksannessa jaksossa Kari Aihinen suuntasi Kotkaan laittamaan Pian ja hänen lastensa ruokavaliot kuntoon. Mitä perheelle kuuluu nyt?

Kotkalainen Pia asuu kahden teini-ikäisen poikansa kanssa ja elää kiireistä elämää. Hän harrastaa paljon ja hoitaa yksin kotia, perhettä ja koiria. Pia kokee, että koko ajan on kiire, ja siksi ruokailutkin pyritään hoitamaan mahdollisimman nopeasti. Perheen ruokalistalla on pääsääntöisesti pelkkiä eineksiä.

– Meidän arkemme on aikamoista juoksemista paikasta toiseen. Meillä syödään yleensä aika paljon valmista tai puolivalmisteista nopeasti tehtyä ruokaa, Pia kertoo jaksossa.

– Olisi mukavaa kokata, mutta elämä on sitä, että juoksen salamavauhtia kotiin ja täällä on nälkäisiä suita, jotka haluavat heti jotain. Aika usein se roiskeläppä, mikrohampurilainen tai muu valmisateria pelastaa kiireisen hetken. Itse en niitä syö. Itselleni sitten wokkaan kanaa ja vihanneksia tai olen syömättä.

– Arki on ollut kiireistä ainakin erosta asti, eli seitsemän vuotta. Vielä joku vuosi sitten laitoin itse enemmän ruokaa. En oikein itsekään tiedä, miksi viime vuosina se on jäänyt todella vähälle.

Kari Aihinen kaappaa perheen keittiön, ja muutokset voivat alkaa.

Ruoanlaittoa yhdessä

Kuvausten jälkeen Pian ja hänen poikiensa arki on muuttunut entisestä.

– Tämä oli meille hurjan hyvä sysäys kohti parempaa. Pakko kehua, ettei meillä ole enää ollut valmispizzoja. Tuntuu, että pojatkin ovat ylpeitä siitä, Pia kertoo.

– Luemme reippaammin reseptejä, teemme kauppalistat ja pojatkin ovat paljon aktiivisempia ja antavat ehdotuksia siitä, mitä söisimme. He myös osallistuvat ruoanlaittoon.

Pihan antimetkin ovat tulleet uuden arjen myötä ensimmäistä kertaa hyödynnetyiksi.

– Pojat tekivät viime viikonloppuna raparperipiirakkaa, minä vain neuvoin. Tähän asti raparperipuskat ovat saaneet kasvaa rauhassa.

– Ihaninta on, että olemme saaneet mahdutettua yhteisen ruokailuhetken lähes jokaiseen arkipäivään, mikä on ihan mieletön parannus entiseen. Aiemmin juoksimme kaikki harrastuksissa, eikä yhteistä rauhoittumishetkeä ollut.

Pia uskoo uusien tapojen juurtuvan perheeseen pysyvästi.

– Pojat nauttivat selvästi ruoanlaitosta ja ovat ylpeitä omista taidoistaan. Poikien innostus myös kantaa. Vaikka itselleni tulisi päivä, jolloin lipsuisin helposti valmisruokaan, tiedän, että pojat eivät halua palata vanhaan.

Pia uskoo, että jokaisella pääsääntöisesti eineksiä syövällä perheellä on mahdollisuus opetella uudet ruokailutottumukset.

– Teen pitkää päivää ja jatkan välillä töitä illallakin. Sen lisäksi on harrastusrumbaa ja koira. Jos me löydämme aikaa yhteiseen tekemiseen, väittäisin, että muutkin voivat löytää. Tämä on äärettömän mukavaa ja elämänlaatumme on parantunut. On kivaa tehdä yhdessä. 

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme