Mainos
Mainos
992x350_3

Kaalikääryleet ja mustikkapiirakka

Tekeekö mieli kaalikääryleitä tai mustikkapiirakkaa? Nappaa tästä ohje.

Kädettömät kokit -ohjelmassa Krisse Salminen toivoi Kari Aihisen ja Vappu Pimiän apukokkeineen valmistavan hänelle kaalikääryleitä ja mustikkapiirakkaa. Tällä reseptillä voit kokeilla, miten sinä onnistut tehtävässä.

Kaalikääryleet

Ainekset:
500 g nauta-sikajauhelihaa
1 dl ohraryynejä
1 kananmuna
1 sipuli
suolaa
valkopippuria
1 kaali (valko-, savoijin- tai kiinankaali)
0,5 dl siirappia
2 dl puolukkasurvetta

Keitä ohraryynit melkein kypsiksi suolalla maustetussa vedessä ja anna niiden jäähtyä.

Yhdistä raaka jauheliha, leikattu sipuli, ohraryynit, kananmuna ja mausteet ja sekoita sileäksi massaksi.

Irrota kaalista lehdet. Leikkaa veitsellä kannan ympärille viiltoja, jolloin lehtien kiinnityskohta katkeaa. Kiehauta tai höyrytä kaalia nopeasti ja poista lehdet kerros kerrokselta.

Kun olet saanut lehdet irti toisistaan, ryöppää tai höyrytä niitä nopeasti, jolloin täyte on helppo kääräistä pehmenneiden kaalinlehtien sisään. Leikkaa paksuin kantaosa pois pienellä viillolla ja aseta kaalinlehden keskiosaan täytettä. Käännä kaalikääryleiksi.

Asettele ne uunipellille ja sivele siirapin ja veden seoksella. Paista puolisen tuntia 200-asteisessa uunissa valellen siirappivedellä pari kertaa paiston aikana. Tarjoa kaalikääryleet puolukkasurveen kera.

Mustikkapiirakka

3-2-1 Murotaikina:
300 g (n. 5dl) vehnäjauhoja
200 g leivontamargariinia tai voita
100 g (n. 1dl) sokeria
Mustikkapiirakka:
1 valmis murotaikina
5 dl mustikoita
4 rkl tomusokeria
2 rkl vaniljasokeria
1 rkl perunajauhoja
Vaniljakastike:
2 dl kermaa
2 dl maitoa
1 vaniljatanko
6 rkl sokeria
5 keltuaista

Murotaikinan valmistus: Anna margariinin pehmetä huoneenlämmössä ja vaivaa jauhot ja sokeri huolellisesti sen joukkoon.

Miten mustikkapiirakka tehdään? Levitä murotaikina tasaisesti piirakkavuokaan. Säästä piirakan päälle koristeeksi hiukan taikinaa.

Peitä vuoka kannella tai alumiinifoliolla ja paista kymmenisen minuuttia 180-asteisessa uunissa.

Kaada mustikat kulhoon ja levitä tomusokeri, vaniljasokeri ja perunajauhot tasaisesti niiden pinnoille.

Kaada mustikat esikypsytetyn pohjan päälle ja paista noin viisitoista minuuttia 180-asteisessa uunissa. Tarjoa vaniljakastikkeen kanssa.

Vaniljakastikkeen teko: Kuumenna kerma ja sekoita siihen halkaistu vaniljatanko. Mausta sokerilla ja anna maustua miedolla lämmöllä hautuen vähintään 10 minuuttia.

Erottele keltuaiset pyöreäpohjaiseen teräskulhoon ja nosta kulho kiehuvaa vettä sisältävän kattilan päälle. Kaada kuuma vaniljainen kermamaito keltuaisten päälle koko ajan vatkaten ja jatka vatkaamista kunnes kastike paksuuntuu.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme