Mainos
Mainos
992x350_3

Kädettömät kokit -ohjelma tarjoaa ruoanlaiton ja kilpailun lisäksi myös hauskanpitoa

Kädettömät kokit -ohjelmassa Kari Aihinen ja Vappu Pimiä luotsaavat omia tiimejään, mutta eivät pääse itse tositoimiin, vaan ruoanlaiton hoitavat kilpailijat. Ammattilaiset toimivat kilpailijoille ainoastaan ohjeistajina, ja toimivat kuvainnollisesti kädet selän takana.

– Emme saa koskea ruokaan tai raaka-aineisiin, vaan ainoastaan neuvomme ja opastamme kilpailijoita. Kilpailijat ovat aivan tavallisia ihmisiä, eivät ammattilaisia Aihinen kertoo.

Kyseessä ei ole Aihisen mukaan perinteinen kokkiohjelma, vaikka ruoanlaittamisesta onkin kyse. Pääosassa on ennen kaikkea ruoka, mutta myös kilpailu ja hauskanpito.

– Olemme sen verran kilpailuhenkistä kansaa, että aina kun on mahdollisuus voittaa, annamme kaikkemme, Aihinen toteaa.

Aihinen kertoo esimiestaitojen olevan hänellä verissä, oli sitten kyseessä ravintolan johtaminen tai jääkiekkojoukkueen luotsaaminen. Luvassa on siis tiukka kilpailu.

– Oma johtamisfilosofiani on se, että kokki tekee työt, ja minä annan vain työkalut. En määrää mitä kokin täytyisi tehdä, sillä uskon jokaisen omaan intuitioon. Annan ainoastaan neuvoja miten ruoasta saisi vieläkin parempaa, Aihinen kertoo.

Kari Aihinen kertoo, että he ovat suunnitelleet Vapun kanssa yhteisen ohjelman tekoa jo muutaman vuoden ajan, joten hän odottaa mielenkiinnolla minkälainen ohjelmasta tulee.

– Uskon, että ohjelmasta tulee hauska ja mielenkiintoinen, sillä olemme Vapun kanssa positiivisia ja innostavia persoonia, joten meitä ei tarvitse pelätä.

Mukaan voi hakea kuka vain. Aihiselle tärkeintä eivät ole kokkaustaidot, vaan innostuneisuus ja halu oppia.  Kilpailijalta vaaditaan ennen kaikkea intoa, tahto ja halua voittaa.

– Odotan paljon kaikenlaisia hakemuksia aivan tavallisilta ihmisiltä. Kokkaaminen ei ole ydinfysiikkaa. Mukaan voi hakea kuka vain.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme