Mainos
Mainos
Kaikkien aikonen kosinta kansikuva

Suunnitteletko yllätyskosintaa? Näin selvität sormuksen koon salaa!

Yleensä kosija haluaa yllättää puolisonsa ihanalla sormuksella, mutta tämä kyseinen tehtävä on helpommin sanottu kuin tehty. Kuinka esimerkiksi sormuksen koon saa selville täysin salaa? Korumuotoilija Eveliina Karhio kertoo millaisia keinoja hänen asiakkaansa ovat kokeilleet.

Usein mies haluaa yllättää puolisonsa herttaisen kosinnan ja näyttävän sormuksen avulla. Kumppanin sormuksen koon mittaaminen salaa on kuitenkin lähes mahdoton tehtävä. Kaikkien aikojen kosinta -ohjelmasta tuttu korumuotoilija kertoo, että hänelle on esimerkiksi tuotu piirustuksia puolison sormen koosta.

– Kaikenlaisia viritelmiä on tullut. Leipäpusseissa olevilla valkoisilla klipseillä on testattu sormen kokoa ja tuotu sitten tänne. Kaikenlaisia piirustuksia on ollut ja lapsia on syytetty sormuksen hukkaamisesta, Karhio kertoo.

”Kyseessä on sormus, jota on tarkoitus käyttää koko ajan”

Korumuotoilijan mielestä on kuitenkin parasta joko selvittää suoraan kumppanin toiveet tai hankkia sormus vasta kosinnan jälkeen.

– Nykyään naiset tietävät niin tarkkaan mitä he haluavat. Kannattaa ehkä antaa naisen päättää, elleivät miehet todella tiedä tarkkaan mitä nainen haluaa.

– Kyseessä on kuitenkin sormus, mitä olisi tarkoitus käyttää koko ajan, Karhio muistuttaa.

Jos kuitenkin haluaa aivan välttämättä yrittää selvittää sormuksen koon salaa, voi esimerkiksi napata kultasepälle tyttöystävän korulippaasta sormuksen, jota hän käyttää usein. Käyttääkö hän kyseistä sormusta nimettömässä vai jossain toisessa sormessa? Kerro kultasepälle tämän tiedon mukaan, onko sormuksen koko ehkä hieman liian iso tai pieni.

Voit myös verrata tyttöystäväsi sormien kokoa omiisi ja kertoa kultasepälle onko pikkurillisi esimerkiksi melkein yhtä suuri kuin tyttöystäväsi nimetön.

Sormus vasta kosinnan jälkeen

Kosintatilanteessa ei aina ole pakko olla sormus mukana. Sormuksen voi nimittäin käydä esimerkiksi valitsemassa yhdessä kosinnan jälkeen.

– Yksi herttaisin tarina on, että mies tiesi ennakkoon vaan puolison mielivärin, joten hän hankki jalokiven sen värisenä ja kosi sillä kivellä, Karhio muistelee.

Sormuksen kokoa mitattaessa on hyvä nimittäin muistaa, että sormien lämpötilalla on merkitystä. Kesällä sormi on yleensä paksumpi kuin talvella. Tämän takia on äärimmäisen tärkeää, että sormet olisivat normaalilämpöiset mittauksen aikana.

Trendimateriaalit yllättävät

Union Design -liikkeessä työskentelevän Karhion mukaan tällä hetkellä trendimateriaaleina toimivat teräs ja titaani. Titaanin ja teräksen työstäminen aiheuttavat kuitenkin pieniä rajoitteita.

– Kiven koko on suurin rajoite. Rungon sisälle saa istutettua pieniä kiviä, mutta siihen päälle ei juurikaan voi laittaa mitään.

– Ne ovat niin kovia, toisin kuin esimerkiksi jalometallit, Karhio kertoo. 

Katsomo-video ei ole saatavilla

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme