Mainos
Mainos
KATASTROFIKOKKI

1. Uppomunaleipä ”Eggs Benedict” (2:lle)

 

Hollandaisekastike

  • 4 rkl shalottisipulia
  • 4 rkl viinietikkaa
  • 3 rkl vettä
  • 3 kananmunan keltuaista
  • 150 g huoneenlämpöistä voita + 3 rkl viimeistelyyn
  • 1 rkl sitruunamehua
  • suolaa & mustapippuria
  • chilikastiketta, cayennepippuria tai muuta potkua

Uppomunat

  • 1,5 l vettä
  • 1,5 dl väkiviinaetikkaa
  • 1 rkl suolaa
  • 2 kananmunaa
  • suolaa ja pippuria

Lisäksi

  • parsaa
  • suolaa
  • 2 paahdettua leipää (briossia tms.

Hollandaise:

1. Tee kokoon keitetty mausteliemi, eli reduktio. Yhdistä shalottisipuli, viinietikka ja 2 rkl vettä kasarissa ja kiehauta. Nosta sivuun jäähtymään. Sulata voi kattilassa ja anna sen jäähtyä.

2. Sekoita keltuaiset ja reduktio kulhossa ja nosta kulho vesihauteeseen kattilan päälle. Sekoita seosta voimakkaasti kulhossa kunnes seos kypsyy vanukasmaiseksi ja siitä tulee kuohkeaa.

3. Nosta kulho vesihauteesta viileään vesihauteeseen jäähtymään, jotta seos ei leikkaa ja lisää voisula ohuena norona koko ajan vispaten, kunnes kaikki voi on sekoittunut kastikkeeseen. Mausta sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla, käännä sekaan vielä loput voista. Lisää halutessasi esim. cayennepippuria. Pidä huoneenlämmössä tarjoiluun asti.

Uppomunat:

1. Kiehauta vesi kattilassa. Mittaa joukkoon etikka ja alenna lämpöä niin, että vesi poreilee, muttei kiehu voimakkaasti. Riko yksi kananmuna soppakauhaan. Pyöräytä puulusikalla keitinvettä niin että siihen muodostuu keskelle pyörre ja hulauta muna yhdellä liikkeellä keskelle pyörrettä. Anna munan keittyä 3 minuuttia ja nosta se sitten reikäkauhalla vedestä talousliinalle jäähtymään. Toista sama muilla munilla. Mausta munat suolalla ja pippurilla ennen tarjoilua.

Esillepano:

1. Kuori parsat nupusta alaspäin ja poista juuren kuiva osa. Keitä parsat suolatussa vedessä juuri ja juuri kypsiksi, noin 2-3min. Jäähdytä jäävedessä, jotta kypsyminen loppuu.

2. Paahda sämpylät. Kokoa leivät asettelemalla paahdetulle sämpylälle parsaa, hollandaisekastiketta sekä uppomuna. Viimeistele mustapippurilla. 

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme