Mainos
Mainos
KATASTROFIKOKKI

10. Crepes suzette

Näin syntyy herkullinen Crepes suzette -annos.

letut:

  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1,5 dl vettä
  • 3 munaa
  • 1 rkl sokeria
  • ripaus suolaa
  • 1,5 dl maitoa
  • 50 g sulatettua voita

kastike:

  • 100 g voita
  • 1 vaniljatanko
  • 1 dl tomusokeria
  • 1 sitruunan raastettu kuori
  • 1 rkl suikaloitua appelsiinin kuorta
  • 1 appelsiinin mehu
  • loraus Grand Marnier –likööriä

lisäksi:

  • 1 appelsiini
  • kermavaahtoa

1. Sekoita vehnäjauhot ja vesi tasaiseksi. Lisää mausteet ja munat. Vatkaa sekaan maito ja lisää lopuksi sulatettu voi. Anna taikinan turvota.

2. Leikkaa appelsiini lohkoiksi: kuori appelsiini veitsellä ja irroita hedelmäliha kalvoista fileoimalla terävällä veitsellä. 

3. Ota vaniljatangosta siemenet talteen halkaisemalla tangon pituussuunnassa ja raaputtamalla siemenet talteen.

4. Paista taikinasta hyvin ohuita  lettuja. Käännä letut neljään osaan ja laita tarjoiluvadille.

5. Valmista kastike suoraan lettupannuun. Lisää voi ja kuumenna. Kaada likööri pannulle ja liekitä. Anna liekin palaa alas ja lisää pannulle heti perään tomusokeri, appelsiinimehu, appelsiininkuori ja sitruunankuori sekä vaniljansiemenet. Keitä kastiketta kasaan pari minuuttia, kunnes se on kauniisti karamellisoitua ja kuplii.

6. Kauho kastike kreppien päälle. Tarjoa kermavaahdon kera.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme