Mainos
Mainos
KATASTROFIKOKKI

9. Kateenkorvamuhennos

Näin syntyy lehtitaikinaleivos kermaisella kateenkorvamuhennoksella ja muusilla.

  • 400 g karitsan kateenkorva
  • 250 g voita
  • 375 ml valkoviiniä
  • 375 ml vettä
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 1 timjamin oksa
  • 1 laakerin lehti
  • suola
  • kirkastettua voita
  • 100 g herkkusieniä
  • reipas loraus konjakkia
  • 2 dl kermaa
  • 1-2 tl dijonin sinappia
  • suolaa
  • pippuria

1. Pese kateenkorvat. Sulata voi ja lisää valkoviini, yrtit, valkosipulit ja mausteet. Kiehauta ja tarkista maku, säädä tarvittaessa. Lisää kateenkorvat, odota että liemi kiehahtaa ja nosta sitten liedeltä, peitä kelmulla ja anna kateenkorvien hautua kypsiksi samalla kun liemi jäähtyy.

2. Viipaloi herkkusienet. Ruskista sienet voissa ja nosta sivuun. Lisää kateenkorvat pannulle ja ruskista rapeiksi. Lisää konjakki pannuun ja liekitä. Kun liekki on palanut alas, lisää herkkusienet, dijonin sinappi ja kerma pannulle. Hauduta kasaan. Mausta suolalla ja pippurilla.

vol-au-vent:

  • lehtitaikinalevyjä
  • 1 kananmuna

1. Leikkaa lehtitaikinalevyt stanssilla pyöreäksi levyksi. Tee pohjat ja aseta ne leivinpellille. Leikkaa loppuihin pienemmällä stanssilla reiät keskelle, jotta saat pohjan päälle renkaat.

2. Riko kananmunan rakenne. Voitele vol-au-ventit.

3. Laita vol-au-ventit jääkaappiin jäähtymään 10 minuutiksi. Paista 175-asteisessa uunissa kunnes ne ovat rapeita ja kauniita.

puikulamuusi:

  • puikulaperunaa
  • voita
  • maitoa
  • suolaa

1. Valmista muusi puikulaperunoista. Tee siitä hieno paseeraamalla se siivilän läpi.

tarjoiluun:

  • kirveliä tai persiljaa
  • salaatteja

2. Täytä lehtitaikinakorit ja tarjoa perunamuusin ja vihreän salaatin kera.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme