Mainos
Mainos
KATASTROFIKOKKI

2. Paistettua siikaa, perunamuusia ja valkoviinikastiketta

Kalaliemi

  • kalan perkeet, pestyinä
  • 1 shalottisipuli
  • ½ sellerin varsi
  • ½ purjon valkoinen osa
  • bouquet garni : 1 laakerinlehti, oksa timjamia, oksa persiljaa
  • voita
  • n. 1L vettä

Kuumenna voi kattilassa ja pehmennä siinä hienonnetut kasvikset. Lisää kalan perkeet, mausteet ja vesi ja kiehauta ja anna porista rauhassa 25 min.

Siivilöi liemi.

Valkoviinikastike

  • • 3,5 dl kalalientä
  • • voita
  • • ½ shalottisipuli
  • • ¼ osa fenkolia
  • • ½ sellerin varsi
  • • 3 rkl vehnäjauhoja
  • n. 1 dl valkoviiniä
  • sitruunamehua
  • kapriksia
  • tuoreita yrttejä
  • suolaa & pippuria

Hienonna fenkoli, selleri ja sipuli. Sulata voi kasarissa ja pehmennä kasvikset siinä. Ripottele päälle vehnäjauhot ja paistele hetken, lisää sitten valkoviini ja keitä puoleen. Lisää lopuksi kalaliemi ja keitä taas kasaan. Siivilöi ja mausta sitruunamehulla, yrteillä ja kapriksilla.  

Paistettu siika

  • 2 siikafilettä
  • suolaa
  • voita

Suolaa fileet. Kuumenna voi pannussa. Voi on tarpeeksi kuumaa, kun sen tirinä pannulla lakkaa. Laske file pannuun nahkapuoli alaspäin. Paahda kunnes nahka on rapea ja ruskistunut, käännä sitten file ja käytä toinen puoli nopeasti pannulla ja nosta sitten lautaselle.

Perunamuusi (4:lle)

  • 800 g jauhoisia perunoita
  • n. 100 g voita
  • n. 2 dl täysmaitoa
  • suolaa

Kuori perunat ja keitä suolatussa vedessä täysin kypsiksi ja valuta. Soseuta perunasurvimella, lisää maitoa ja voita oman maun mukaan ja mausta suolalla. 

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme