Mainos
Mainos
KATASTROFIKOKKI

3. Pasta marinara eli äyriäispasta 2:lle

Näin valmistuu pasta marinara eli äyriäispasta 2:lle.

  • 2 valkosipulin kynttä
  • 1 shalottisipuli
  • 2 dl valkoviiniä
  • 300 g kaltattuja tomaatteja
  • 200 g sinisimpukoita
  • 6 tiikerirapua
  • 250 g pastaa
  • oliiviöljyä paistamiseen
  • tuoreita yrttejä
  • suolaa, mustapippuria, sokeria

1. Hienonna shalottisipulit ja valkosipulin kynnet, kuutioi tomaatit. Kuumenna tilkka öljyä korkeareunaisessa pannussa ja pehmennä sipulit siinä. Lisää tomaattikuutiot ja mausta suolalla ja mustapippurilla ja tarvittaessa ripauksella sokeria. Lisää valkoviini ja kiehauta. Tarkista maku. Anna hautua kannen alla 10 min.

2. Irroita rapujen pää ja kuori ja poista suoli.

3. Putsaa simpukat: pese ne kylmässä vedessä ja poista rikkoutuneet tai kuolleet, eli sellaiset, jotka eivät pöytään kopauttaessa mene kiinni. Putsaa myös simpukoiden parta.

4. Paista rapuihin kuumalla pannulla hyvä väri.

5. Keitä pasta suolatussa vedessä.

6. Lisää puhdistetut simpukat kuplivaan tomaattikastikkeeseen, sekoita ja peitä kannella. Anna kypsyä kannen alla 5 min, nosta kansi pois ja sekoita, lisää pannulla paistetut ravut ja peitä uudestaan kannella. Kypsennä vielä muutaman minuutin. Tarkista kastikkeen maku ja nosta liedeltä. Poista aukeamattomat simpukat tai tyhjät simpukan kuoret. Annostele lautasille.

Viimeistele tuoreilla, silputuilla yrteillä. 

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme