Mainos
Mainos
KATASTROFIKOKKI

4. Hampurilaisateria

4. jaksossa kilpailijoiden tehtävänä oli valmistaa hampurilaisateria.

Tarvikkeet:

  • 4 hampurilaissämpylää
  • 4 hampurilaispihviä juustolla
  • salaattia
  • tomaattia
  • majoneesia
  • muita haluamiasi mausteita

Hampurilaispihvi

  • 600 g naudan jauhelihaa
  • suolaa, pippuria
  • 4 viipaletta juustoa (esim. Emmental)
  • rypsiöljyä paistamiseen

Mausta jauheliha suolalla ja pippurilla ja muotoile siitä neljä pihviä. Kuumenna tilkka öljyä pannussa ja aseta pihvit pannuun. Paista hyvä tumma paistopinta pihveihin ja käännä ne, aseta juustoviipaleet kuumalle pinnalle sulamaan siksi aikaa, kun pihvien toinen puoli paistuu. Jos haluat sisältä täysin kypsän burgerin, voi pihvit nostaa vielä 150-asteiseen uuniin 10 minuutiksi.

Perusmajoneesi

  • 4 kananmunan keltuaista
  • 4 dl rypsiöljyä
  • 1 rkl sinappia
  • n. 1 rkl punaviinietikkaa
  • suolaa

Yhdistä keltuainen ja sinappi kulhossa. Vatkaa samettiseksi. Lisää öljy ohuena norona vatkaten koko ajan voimakkaasti. Mausta etikalla ja suolalla ja lisää halutessasi muita mausteita, esim. valkosipulia tai chiliä.

Ranskalaiset perunat

1. Leikkaa pestyt perunat ranskalaisten muotoon.

2. Keitä perunat suolavedessä napakoiksi. Ne ovat sopivia, kun saat juuri ja juuri haarukan potun läpi. Kuivaa ranskikset talouspaperin päällä.

3. Mausta suolalla ja tarjoile heti.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme