Mainos
Mainos
KATASTROFIKOKKI

5. Kinuskikakku

Kakkupohja:

  • 5 munaa
  • 2½ dl erikoishienoa sokeria
  • 2 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl perunajauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta + voita ja korppujauhoja vuokaan

Kostutus


  • n. 3 dl maitoa
  • 2 tl Dansukker Vaniljasokeria

Täyte


  • oman maun mukainen

Kinuskikuorrutus

  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 ½ dl Dansukker Fariinisokeria
  • 25 g voita

Reunoille


  • 5 dl kermaa
  • 3–4 rkl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
  • 3 tl Dansukker Vaniljasokeria

1. Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi, valkoiseksi vaahdoksi. Kääntele varovasti joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet. Leikkaa halkaisijaltaan noin 24-26cm kakkuvuokaan sopiva leivinpaperipohja ja aseta se paikalleen. Voitele ja jauhota reunat.

2. Kaada taikina vuokaan ja paista n. 175-asteisessa uunissa 30-40 minuuttia tai kunnes kakku alkaa irrota vuoan reunoilta tai puinen varrastikku ei jää taikinaiseksi, kun kokeilet kakun kypsyyttä.

3. Valmista täyte. Leikkaa jäähtynyt kakku kolmeen osaan.

4. Kostuta pohjaosa ja laita se tarjoiluvadille. Levitä kakkupohjalle täytettä. Laita päälle seuraava pohjanpala, kostuta ja levitä päälle täytettä. Nosta päälle kakun kansiosa ja kostuta.

5. Valmista kinuski. Mittaa kuohukerma ja fariinisokeri kattilaan. Kuumenna hiljalleen hämmentäen, kunnes kastike sakenee. Lisää voi.

6. Vaahdota kerma. Mausta sokereilla. Pursota kerma kakun reunoille.

7. Koristele kakku haluamallasi tavalla. 

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme