Mainos
Mainos
KATASTROFIKOKKI

7. Kaalikääryleet

Katastrofikokki-ohjelman seitsemännessä jaksossa kilpailijat valmistivat kaalikääryleitä.

Tarvikkeet:

• 1 kaali

• suolaa

• 1 dl ohrasuurimoita

• 400 g sika-nautajauhelihaa

• 1 dl kaalin keitinlientä

• 1 dl kermaa

• 2 tl meiramia

• suolaa

• maustepippuria

• suolaa

• voita paistamiseen ja voiteluun

• tummaa siirappia

1. Koverra kaalin kova kanta pois ja laita se isoon kattilaan, peitä vedellä ja laita kiehumaan. Mausta vesi suolalla. Keitä kaalia, kunnes lehdet pehmenevät ja irtoavat helposti kannasta. Irrottele kaalinlehdet ja ohenna paksua lehtiruotia veitsellä, jotta lehtiä on helpompi käsitellä.

2. Keitä ohrasuurimot paketin ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä.

3. Mittaa kulhon pohjalle kerma. Lisää jauheliha ja ohrasuurimot ja kostuta tilkkasella kaalin keitinlientä. Mausta seos meiramilla, suolalla ja maustepippurilla. Voit pilkkoa joukkoon kaalin pieniä sisälehtiä. Lisää siirappia tuomaan makeutta.

4. Nosta jokaiselle lehdelle reilu ruokalusikallinen täytettä ja kääri tiukaksi kääryleeksi. Lado kaalikääryleet voideltuun vuokaan vieriviereen. Valuta päälle siirappia ja kaada vuokaan vielä tilkka kaalien keitinvettä. Lisää pinnalle voinokareita.

5. Paista aluksi 220-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia ja laske sitten uunin lämpö 175 asteeseen. Paista vähintän 45 minuuttia valellen välillä kääryleiden paistoliemellä. Käännä kääryleet kerran paiston aikana. 

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme