Mainos
Mainos
KATASTROFIKOKKI

8. Chili con carne

Katastrofikokki-ohjelman kahdeksannessa jaksossa kilpailijat valmistivat chili con carnea lisukkeineen. 

Tarvikkeet: 

• 2 sipulia, hienonnettuna

• 6 valkosipulin kynttä, hienonnettuna

• chiliä (tuoretta tai kuivattua) oman maun mukaan

• 1 sellerin varsi, kuutioituna hienosti

• 2 tl paprikajauhetta

• 2 tl juustokuminaa

• 1 tl oreganoa

• ¼ tl kardemummaa

• 2 rkl tomaattipyrettä

• 1 tlk tomaattimurskaa

• 1 rkl sokeria

• 2 dl lihalientä

• 2 tlk papuja

• 30 g tummaa suklaata

• suolaa & mustapippuria

• rypsiöljyä paistamiseen

Kuumenna tilkka öljyä pannussa. Pehmennä sipuli ja valkosipuli siinä, lisää chili ja paistele vielä hetken. Lisää seuraavaksi paprikajauhe, juustokumina, oregano ja kardemumma ja paistele kunnes mausteet alkavat tuoksumaan. 

Lisää jauheliha pannuun ja ruskista. Lisää tomaattipyre ja sokeri ja paistele hetken. Lisää lopuksi tomaattimurska, lihaliemi ja valutetut pavut. Tarkista maut ja lisää tarvittaessa mausteita. Anna hautua 30 min. Raasta lopuksi suklaa sekaan ja mausta suolalla ja pippurilla. 

Kaalisalaatti

• ½ punakaali

• 2 rkl etikkaa

• 3 rkl sokeria

• suolaa

Suikaloi kaali hyvin ohuesti ja laita kulhoon. Ripottele päälle suolaa ja murskaa kaaliraastetta kämmenten välissä jotta se pehmenee. Lisää etikka ja sokeri kaalien sekaan. Kääntele ja puristele vielä hetken ja laita kylmään vetäytymään. Tarkista maku ennen tarjoilua. 

Guacamole

• 1 tomaatti

• 4 avocadoa

• 1-2 valkosipulinkynttä

• ½ ruukkua korianteria

• limen mehua

• tuoretta chiliä tai chilikastiketta

• suolaa

Poista tomaatista siemenet ja hienonna hedelmäliha pieniksi kuutioiksi. Muussaa avocadot haarukalla ja lisää sekaan hienonnettu valkosipuli, tomaattikuutiot, silputtu korianteri ja chili. Mausta suolalla ja limemehulla. 

Ananassalsa

• ½ ananas

• ½ jalopeno

•1 punainen chili

• 1 punasipuli

• limemehua

• ripaus sokeria

• ripaus suolaa

• ½ dl hienonnettua tuoretta korianteria

• ½ dl hienonnettua tuoretta minttua

Leikkaa ananas pieniksi kuutioiksi. Hienonna chilit ja punasipulit ja sekoita ananaksien kanssa. Purista päälle limemehua ja mausta sokerilla, suolalla a tuoreilla yrteillä. 

 

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme