Mainos
Mainos
KATASTROFIKOKKI

Australiaan muuttava Tomi Björck kevensi osuuttaan ravintoloistaan – ”Ulospäin firma on täysin sama”

Perheineen Australiaan muuttava Tomi Björck jatkaa BW Restaurants -yrityksen vähemmistöosakkaana.

Suosikkikokki Tomi Björckin pitkäaikainen unelma on käymässä toteen, kun mies muuttaa vaimonsa ja kahden poikansa kanssa Australiaan Sydneyhyn marraskuun alussa.

Muuton myötä myös Björckin omistusosuus BW Restaurants -yrityksessä pienenee, ja yrityksen pääosakkaaksi siirtyy yhtiökumppani Matti Wikberg.

 – Tässä firmassa oli alun alkaen kaksi omistajaa, ja tässä firmassa on edelleen kaksi omistajaa. Edelleenkään tähän ei liity muita osapuolia, ei osakkaina, eikä rahoittajina, Wikberg kommentoi muutosta.

Miehen mukaan muutosta on hahmoteltu jo pitkään.

– Oli alusta asti selvää, että Tomi jossain vaiheessa palaa takaisin Australiaan. Tällaiset asiat eivät tapahdu nopeasti, mutta aloimme puhua tästä jo puolisentoista vuotta sitten, kun avasimme Brondan, Wikberg kertoo.  

– Kävimme läpi paljon erilaisia vaihtoehtoja ja halusimme myös ottaa selvää, mikä firmamme arvo on muiden silmissä. Loppujen lopuksi olimme kuitenkin yhdessä sitä mieltä, että oli ehdottomasti paras ratkaisu, että firma on edelleen samoissa käsissä kuin aiemminkin, hän jatkaa.

"Tomi vastaa edelleen ruuasta"

Tarkkaa osuuksien määrää  kaksikko ei halua kommentoida. Miehet kuitenkin painottavat, että muutos ei tule vaikuttamaan yrityksen toimintaan millään tavalla.

– Ulospäin firma on edelleen täysin sama: tehtävät ja hallinto säilyvät samanlaisina. Olemme pitkään toimineet niin, että Tomi on keittiöpäällikkönä, ja minä enemmän ravintoloitsijana. Luulen, että nyt roolit selkenevät entisestään, Wikberg miettii.

– Tomi vastaa edelleen ruuasta, ja luulen, että kun etäisyyttä ja aikaa on enemmän, on hänellä entistä enemmän mahdollisuuksia keskittyä juuri siihen, mitä hän haluaa tehdä, hän jatkaa.

Wikberg myöntää olevansa haikea yhtiökumppanin suunnatessa nyt toiselle puolelle maailmaa. 

– Tomi on kuitenkin ennen kaikkea hyvä frendi, ja vasta toisena hyvä liikekumppani. Onneksi hän ei nyt kuitenkaan ole katoamassa mihinkään. Kun frendit ovat tarpeeksi hyviä, niin on ihan sama, näkeekö heitä päivittäin vai parin kuukauden välein.

– Sitäpaitsi, olen jo tottunut siihen, että hän on paljon reissussa. Hän on ollut tähänkin asti yli puolet vuodesta tien päällä.

Tomi Björck tähdittää MTV:n Katastrofikokki-uutuusohjelmaa! 

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme