Mainos
Mainos
KATASTROFIKOKKI

Huippukokki Tomi Björck jättää Suomen: "Muutto on pitkäaikainen haaveeni"

MTV: uutuusohjelmaa tähdittävä suosikkikokki Tomi Björck muuttaa perheineen Australiaan, Sydneyhyn. 

Tomi Björck ja Kari Aihinen yhdistävät voimansa MTV:n uutuussarjassa Katastrofikokki. Suosikkikokit nähdään yhteisessä ohjelmassa ensimmäistä kertaa ja molemmat ovat yhteistyöstä innoissaan. Yhteinen ohjelma jäänee kuitenkin viimeiseksi vähään aikaan, sillä kuvausten päätyttyä Tomi Björck muuttaa vaimonsa ja kahden lapsensa Sydneyhyn, Australiaan.

– Muutto on pitkäaikainen haaveeni. Olen asunut Australiassa aiemminkin, ja nyt olen saanut järjestettyä asiat siihen malliin, että pääsemme muutamaan sinne, Tomi iloitsee.

– Periaatteessa jo silloin, kun muutimme takaisin, ajattelimme, että joku päivä palaisimme. Tässä nyt meni seitsemän vuotta, mutta tässä välissä on ehtinyt tapahtua kaikenlaista, mies nauraa.

Koko nelihenkinen surffiperhe onkin elämänmuutoksesta innoissaan.

– Nyt pääsemme surffaamaan hyvin paljon enemmän! Olemme maailman kansalaisia ja tropiikin hedelmiä, ja pojat ovat viettäneet varmasti yhtä paljon aikaa ulkomailla kuin Suomessakin.

– Olemme huomanneet, että hyvin voi olla kaksi kotia niin, että on pääkoti siellä ja toinen koti täällä.

”En osaa tehdä mitään muuta kuin perustaa ravintoloita”

Haikeuden sijaan Tomi kertoo olevansa onnellinen, että muuttohaaveet vihdoin käyvät toteen

– Vaikka asumme tulevaisuudessa toisella puolella maailmaa, tulen varmasti olemaan Suomessa yhtä paljon kuin aikaisemminkin, tänne jäävät kuitenkin ravintolat ja hyvät kaverit.

Ravintolat Tomi Björck jättääkin hyviin käsiin.

– Minulla on 200 henkilöä töissä, ja iso hallinnollinen tiimi on rakennettu omin käsin sellaiseksi, että voin keskittyä vain siihen asiaan, joka minulle on tärkeintä, eli ruokaan.

– Pystyn suunnittelemaan menut ja tutkimaan ruokatuotteita siellä päin maailmaa ehkä jopa paremmin kuin täältä käsin. Meidän ravintolamme pohjautuvat kuitenkin niin vahvasti mausteisempaan maailmaan ja aasialaiseen henkeen.

– Ensi vuoden kalenteri onkin suunniteltu jo aika hyvin: paljon tutkimusmatkoja ja kehitystyötä. Meidän ravintoloiden vahvuus on ollut aina se, että pystyn irtautumaan niihin hommiin.

Myös uusia ravintolakuviota on luvassa, kun Björckin maailmanvalloitus leviää Australiaan asti.

– En osaa tehdä mitään muuta kuin perustaa ravintoloita ja tehdä ruokaa. Varmastikin jotain siihen liittyvää on luvassa, mies vihjaa. 

Tomi Björck ja Kari Aihinen tähdittävät MTV:n Katastrofikokki-uutuusohjelmaa! 

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme