Mainos
Mainos
KATASTROFIKOKKI

Tomi Björck rauhoittui Australiassa – vaimo pisti aisoihin

Huippukokki Tomi Björck muutti perheineen Australiaan. Vaikka veri vetää uuden ravintolan perustamiseen, on nyt aika rauhoittua.

Ravintoloitsija ja huippukokki Tomi Björck muutti Minka-vaimonsa ja kahden poikansa kanssa Australiaan vuoden 2015 lopussa. Pitkäaikaisesta haaveesta tuli totta, ja nyt nelihenkinen perhe elää unelmaansa Sydneyssä, Australiassa.

– Viihdymme tosi hyvin! Pojat käyvät englanninkielisessä päiväkodissa ja viihtyvät siellä tosi hyvin. Voisi sanoa, että arki on luksusta: pääsen surffaamaan, voin olla ulkona, pääsen grillaamaan. Sen takia me sinne muutimmekin, Björck kertoo.

Muutto on ollut bisnesmiehelle myös rauhoittumisen paikka

– En halua ajaa itseäni liian urakeskeiseksi. Ura on aina ollut minulle tärkeä, ehkä isoin osa minua, ja nyt haluan antaa itsestäni enemmän pojille. Ja vaimollekin ehkä vähän, mies heittää.

"Olen miettinyt, haluanko enää avata ravintolaa"

Mies pyörittää nyt olemassa olevia ravintolabisneksiään maailman toiselta laidalta käsin. Viime vuosien aikana lukuisia ravintoloita avannut Björck aikoo nyt keskittyä nykyisten ravintoloiden pyörittämiseen, mutta myöntää, että uuden ravintolan perustaminen Sydneyhyn on pyörinyt mielessä.

– Olen miettinyt, haluanko enää avata ravintolaa. Kävin katsomassa jo liiketiloja ikään kuin salaa vaimolta ja olin jo kovaa vauhtia avaamassa ravintolaa. Jäin siitä kuitenkin kiinni, kun Minka ihmetteli, että olinko käynyt katsomassa uutta asuntoa, vai ravintolaa.

– Vaimo muistutteli, että olin aikonut olla tänä vuonna avaamatta mitään ja sanoi, että ei nyt, nyt oikeasti rauhoitut ja olet ihan rauhassa. Sen takia me Australiaan muutimmekin.

Mies tietää, että nyt on hyvä aika rauhoittua ja pohdiskella tulevaisuutta.

– Tästä tulee varmaan pitkä vuosi, kun ei pääse avaamaan ravintolaa. Olen kuitenkin tottunut siihen, että annan kaikkeni ravintoloille, mutta on hyvä idea olla vähän aikaa pois siitä maailmasta. 

Tomi Björck ja Kari Aihinen yhdistävät voimansa MTV:n uutuussarjassa Katastrofikokki. Ohjelmassa etsitään Suomen huonointa kokkia 13.3. alkaen!

Katastrofikokki MTV3-kanavalla 17.3. alkaen! 

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme