Mainos
Mainos
KATASTROFIKOKKI

Tomi Björckin ja Kari Aihisen Katastrofikokki alkaa – ovatko tässä Suomen tunaroivimmat kokit?

Huippukokit Tomi Björck ja Kari Aihinen nähdään ensimmäistä kertaa yhteisessä tv-ohjelmassa, kun Katastrofikokki alkaa MTV3-kanavalla 17.3. Pilke silmäkulmassa tehdyssä ruuanlaittokilpailussa kymmenen katastrofaalista kotikokkia päästetään irti ja he joutuvat kahden tuomarin arvioitaviksi.

Katastrofikokki on täysin uudenlainen ruoanlaittokilpailu. Ohjelmassa on käytössä käännetty pudotusjärjestys: joka viikko porukan paras ruoanlaittaja saa lähteä kotiin ja mitä paremmin he kokkaavat, sitä arvokkaamman palkinnon he saavat mukaansa. Viimeiseksi jäänyt kilpailija ei saa mitään muuta kuin kyseenalaisen Katastrofikokin tittelin!

Jokaisessa kymmenessä jaksossa katastrofikokkikandidaatit saavat kaksi erilaista ruoanlaittoon liittyvää tehtävää; tekniikka- ja luovuustehtävän. Heidän tulee muun muassa ottaa eri ruoanlaittotekniikoita haltuun ja loihtia mahdollisimman houkuttelevia annoksia tähtivieraille tarjottavaksi heidän toiveensa huomioon ottaen. Tähtivieraina ohjelmassa nähdään Karita Tykkä, Juhani Tamminen, Mikko von Hertzen, Cristal Snow, Jenni Höijer, Uniikki & Brädi, Peter Nyman, Salkkaritähdet Tiia Elg, Janne Saarinen, Petteri Paavolainen ja Monika Lindeman sekä joukko Marttoja.

Kun annokset on maisteltu ja katastrofin aste analysoitu, paljastetaan viikon onnistunein kotikokki, joka saa palkinnon ja pääsee pelistä pois. Jokaisen jakson viimeiseksi jäänyt kilpailija saa tiskivuoron sekä ylleen seuraavaksi viikoksi punaisen essun eikä essun haltija voi voittaa kyseisellä viikolla.

Luvassa on kaikkien aikojen keittiöseikkailu, kun mahtavat persoonat pistävät kaiken peliin ja heittäytyvät syvälle epämukavuusalueelleen. Ohjelmassa tullaan näkemään eeppisiä epäonnistumisia ja kutkuttavan koomista sähellystä. Mukaan mahtuu kuitenkin myös ilahduttavaa itsensä ylittämistä, onnistumisen riemua ja oppimista huumoria unohtamatta.

Kilpailijat

Rasmus, Turku

Rahoitus- ja vakuutuspalveluiden tradenomiksi opiskeleva ja muumimukeilla harrastuksena bisnestä tekevä Rasmus asuu Turun Aurajoessa laivassa, jossa hänellä on ainoastaan käytössään mikro sekä ketsuppipullon mentävä jääkaappi. Rasmus on omasta mielestään toivoton tapaus, koska on hidas eikä ymmärrä reseptejä. Rasmus tekee kaiken tuumaillen ja harkiten, mikä johtaa hämmästyttävään hitauteen myös tässä kilpailussa. Selitykset Rasmuksella ovat maailmanluokkaa, joten yleensä Rasmus keksii kyllä tiensä ulos kiperistäkin tilanteista puhumalla sujuvaa turun murretta.

Rene, Tampere

Metallialaa opiskeleva ja marjamyyjänäkin toiminut Rene on kaveriporukkansa paras lämmittämään pakasteranskalaisia - hän on elänyt pelkillä ranskanperunoilla välillä viikkotolkulla. Jauhelihaa hän on kerran yrittänyt lämmittää mikrossa sellaisenaan - muovipakkauksessa. Renen tavoite on oppia kokkaamaan terveellistä ruokaa, sillä kavereiden kannustamana ja aktiivisen saliharrastuksen myötä päivässä pitäisi syödä paljon ja usein - mieluummin muuta kuin pikaruokaa tai raakaa riisiä. Rene menettää keittiössä helposti keskittymiskykynsä tai vähintäänkin hermonsa, joten nähtäväksi jää jääkö Renen päähän tästä kisasta muutakin kuin lippis. 

Outi, Tampere

Sairaanhoitajana työskentelevällä Outilla on aina sairaalateippiä mukanaan, sillä lukuisten haavereiden jälkeen hänellä on keittiössä siskonsa asettama veitsikielto. Outi leikkaakin kaiken saksilla tai ainoalla tylsällä kotoa löytyvällä veitsellä. Outi rakastaa syömistä ja hänen bravuurinsa on lämpimien voileipien lisäksi tonnikalapopcornit kinuskilla. Lempimaustetta kardemummaa hän voisi laittaa joka ikiseen ruokaan. Hän myös keräilee reseptejä, mutta omien sanojensa mukaan ei ymmärrä niistä mitään. Motiivina hänellä onkin oppia laittamaan ruokaa ja ymmärtämään sitä. 

Tiia, Kuopio

Yhden tuhotun kinuskikakun ja yhden näyttävän rasvapalon jälkeen Tiia on saanut kokkimieheltään porttikiellon keittiöön. Mies myös ilmoitti Tiian mukaan ohjelmaan. Kauneusalalla työskentelevän Tiian valttikortti keittiössä on esteettisyys. “Moni kakku päältä kaunis” -sanonta pitääkin usein hänen kohdallaan paikkansa. Omien sanojensa mukaan hän onnistuu polttamaan kaiken, jopa leivinpaperin. Tiian heikkous on raaka-aineet, joita hän ei pysty tunnistamaan. Persikka onkin hänelle vain väri, eikä hedelmä. Pirteä Tiia ei kuitenkaan anna periksi, vaikka lopputulos jääkin aina mysteeriksi.

Cende, Helsinki

Maailmaa nähnyt Cende on porukan kokenein kettu, mutta kokkailutaitoja hänelle ei vuosien varrella ole juurikaan kertynyt. Cenden bravuuri onkin avopuolison mukaan kahvinkeitto. Avopuolison mielestä miehen olisi korkea aika oppia jotain muutakin ja hän ilmoitti Cenden mukaan ohjelmaan. Teoriatietoa Cendellä tuntuu olevan valtavasti, mutta käytännön toteutusten kirjo hämmästyttää myös hänet itsensä kerta toisensa jälkeen. Eläkkeellä oleva Cende on aktiivisesti mukana yhdistystoiminnassa ja vanhana futarina pelaa edelleen seniorijoukkueessa.

Ronja-Maaria, Helsinki

Boheemi, näyttelemisestä kiinnostunut Ronja-Maaria on havainnut, että mikäli tie miehen sydämeen käy vatsan kautta, niin hänen on pakko oppia kokkaamaan. Toistaiseksi keittiössä onnistuu ainoastaan puuron ja smoothien valmistus, joten kotona ovat toistaiseksi viihtyneet vain Ronja-Maarian kissat. Kaupan pakasteallas on tullut tutuksi myös hänen ystävilleen, joille Ronja-Maaria haluaisi järjestää illanistujaisia - niissä tarjottaisiin muutakin kun valmispakasteita. Lakto-ovo-vegetaristina Ronja-Maaria kammoksuu monia ruoka-aineita, eniten kalaa, joten matkan varrella on luvassa useita haasteita ja itsensä ylittämisiä. 

Pasi, Helsinki

Pasin keittiössä ärräpäät lentävät. Hän on järkevyyteen pyrkivä, mutta tunteellinen kokki, jolle gourmetkin on kirosana. Hän ei seuraa reseptejä, tai jos seuraa, niin vähintään soveltaa niitä oman pään mukaan. Omien sanojensa mukaisesti, Pasilta hoituu kunnialla ainoastaan makkaran grillaus, kuten tosi mieheltä pitääkin. Pasi rakastaa laitteita ja teknisiä ratkaisuja, joten hänen keittiössä onkin käyttöä useammille pistokepaikoille. Pasin rakkain harrastus on moottoripyöräenduro ja hänen kilpailuviettinsä onkin erittäin kova.

Mia, Turku

Vaikka Mia on seitsemän lapsen äitinä sujuvan arjen ekspertti, ruokahuolto ei ole hänen erikoisalaansa. Hänen keittiöbravuurinsa on pääkallopata eli jauhelihaa ja makaronia sekoitettuna. Lapset eivät ole hänen tuotoksistaan vielä innostuneet ja usein perhe nauttiikin valmispizzaa tai kebabia ateriaksi, koska nakkikastiketta ei usein tunnisteta nakkikastikkeeksi eikä perheen koirakaan suostu syömään Mian valmistamaa pannukakkua. Mian harrastuksiin kuuluu perheen pyörittämisen lisäksi vanhan talon remontointi ja tuunailu. 

Reeta, Espoo

Ruokablogiakin pitänyt Reeta on omasta mielestään mainio kokki, mutta hänen lähipiirinsä ei ole samaa mieltä. Reetan keittiössä palovaroitin kertoo milloin ruoka on "valmista", joten “turvallisuussyistä” oma poika päätti ilmoittaa hänet mukaan ohjelmaan. Reeta ja hänen poikansa ovat lakto-ovo-vegetaristeja, mikä lisää haasteita ruuanlaitossa. Sanavalmiin Reetan mukaan kaikki hänen valmistamansa ruoka on rapeaa, paitsi se, jonka pitäisi olla. Reeta onkin elänyt tähän saakka lähinnä light colalla ja nikotiinipurkalla. Hän haluaisi kuitenkin oppia valmistamaan terveellistä ja monipuolista kotiruokaa poikansakin vuoksi. 

Topi, Helsinki

Topi on heavy-yhtyeen basisti ja perheenisä, jonka naapuri ilmoitti hänet mukaan ohjelmaan grillaustaitojen perusteella. Hänen ruokabravuurinsa ovat kasvispihvit, jotka valmistetaan helposti lohkomalla hernekeittopurkin sisällöstä siivuja ja paistamalla ne pannulla. Salaatin tekeminen on hänen mielestään liian työlästä, sillä silppuaminen ei kuulemma oikein sovi hänelle. Hänen hajuaistinsa on kadonnut maalarintöissä, mikä osaltaan vaikeuttaa kokkailuhommia. 

Katastrofikokki MTV3-kanavalla torstaisin 17.3. klo 20.05 alkaen.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme