Mainos
Mainos
KATASTROFIKOKKI

10. Samettinen tattikeitto

Nappaa vinkit samenttisen tattikeiton valmistukseen. 

 

  • 2 shalottisipulia

  • 1 rkl rypsiöljyä

  • 1 rkl voita

  • 1 rkl vehnäjauhoja

  • 4 dl kuohukermaa

  • 3 dl kasvis- tai kanalientä

  • 2 dl valkoviiniä

  • suolaa

  • mustapippuria

lisäksi:

  • paahdettuja kurpitsan siemeniä

  • vesikrassia

1. Puristele tateista ylimääräinen vesi. Leikkaa yhdestä herkkutatista neljä kaunista viipaletta ja laita sivuun, pilko loput. Kuori ja hienonna sipulit. Paahda pilkottuja sieniä kasarin pohjalla, kunnes niistä irtoaa suurin osa nesteistä. Lisää joukkoon sipulit, öljy ja voi. Kuullota ainekset hyvin.

2. Sekoita joukkoon vehnäjauhot. Lisää kasariin valkoviini ja kiehauta. Lisää sitten kasviliemi ja valkoviini. Anna tattikeiton kiehua 10 minuuttia. Mausta keitto ja soseuta tasaiseksi sauvasekoittimella.

3. Paista viipaleet voissa kauniin ruskeiksi.

4. Nostele höyryävä tattikeitto tarjoilulautasille ja koristele tattiviipaleella, kurpitsan siemenillä ja vesikrassilla

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme