Mainos
Mainos
KATASTROFIKOKKI

7. Karjalanpiirakat

Katastrofikokki-ohjelman seitsemännessä jaksossa kilpailijat valmistivat karjalanpiirakoita.

Riisipuuro

  • 3 dl vettä
  • 2 dl puuroutuvaa riisiä
  • 1 l maitoa
  • n. 0,5 tl suolaa

1. Mittaa vesi ja riisit kattilaan.

2. Keitä, kunnes vesi on imeytynyt riiseihin.

3. Lisää maito ja sekoita kunnes puuro sakenee.

4. Anna puuron hautua noin 40 minuuttia. Sekoita välillä.

5. Lisää suola ja tarkista maku.

Kuoritaikina

  • 1½ dl vettä
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 3/4 tl suolaa
  • 3 dl ruisjauhoja
  • 1 dl vehnäjauhoja

1.  Sekoita  kylmään veteen öljy, suola ja jauhot puuhaarukalla tai käsin. Vaivaa taikina sileäksi ja kiinteäksi.

2.  Ripottele pöydälle ruis- ja vehnäjauhoseosta ja kaada taikina jauhojen päälle. Vaivaa taikina pitkulaiseksi ja leikkaa veitsellä n. 1cm levyisiksi paloiksi.

3.  Kaulitse palat piirakkapulikalla ohuiksi pyöreiksi tai soikeiksi kuoriksi. 

4.  Levitä lusikallinen täytettä kuoren keskelle (1 cm paksuinen kerros täytettä) ja jätä kuoren reunoilta noin 1 cm tyhjää tilaa.

5.  Käännä vastakkaiset reunat täytteen päälle ja rypytä piirakat etusormilla.

6. Paista piirakoita 275-300 asteen lämmössä noin 15 minuuttia.

7. Voitele piirakat  sulatetulla voilla, johon on sekoitettu tilkka vettä ja peitä liinalla ettei kuori jää liian rapeaksi.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme