Mainos
Mainos

1. jakso: Annen suklainen kahvikakku pistaasiyllätyksellä

Koko Suomi leipoo -ohjelman ensimmäisessä jaksossa Anne loihti maistuvan kahvikakun.

Pohja:

200 g vähäsuolaista voita
1 dl sokeria
1 ½ dl fariinisokeria
3 kananmunaa
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
1 tl vaniljasokeria
½ tl kardemummaa
4 ½ dl vehnäjauhoja
150 g ranskankermaa
½ dl maitoa
120 g tummaa suklaata (40-60%)
½ appelsiinin kuori

Täyte:

70 g tuoreita vadelmia
60 g pistaasin sydämiä
30 g vähäsuolaista voita
3 rkl mantelijauhetta

Kuorrutus:

80 g valkosuklaata

Koristelu:

marsipaanisydämiä:
30 g mantelijauhetta
30 g tomusokeria
½ munanvalkuaista
punaista pastaväriä

Rouhi pistaasit ja paahda pannulla. Sulata ja ruskista voi. Sekoita voin sekaan pistaasit ja mantelijauhe. Jäähdytä.

Sulata noin ¾ kakun suklaasta ja rouhi loput.  Sekoita kuivat aineet keskenään. Vaahdota voi ja sokeri, lisää munat yksi kerrallaan vatkaten. Sekoita varovasti kuivat aineet, maito ja ranskankerma parissa erässä vaahdon joukkoon. Lisää sitten sula- ja rouhittu suklaa, sekä raastettu appelsiininkuori. Lusikoi voidellun rengasvuoan pohjalle kerros taikinaa, lisää vadelmat, taikinaa, pähkinärouhe ja loput taikinasta. Paista 175 asteessa uunin alatasolla noin tunti.

Valmista marsipaani sekoittamalla mantelijauhe ja tomusokeri hyvin sekaisin. Lisää sitten teelusikallinen kerrallaan valkuaista kunnes massa on sopivan paksuista.  Värjää punaisella pastavärillä. Kaulitse levyksi ja ota kukkamuotilla kukkia levystä ja leikkaa niistä sydämiä.

Sulata valkosuklaa ja laita pursotinpussiin jossa pieni tylla (1-2). Spritsaa reilusti suklaata kakun päälle ja koristele sydämet ja laita ne kakun päälle.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme