Mainos
Mainos

1. jakso: Anun sitruunainen rahkakakku

Koko Suomi leipoo -ohjelman ensimmäisessä jaksossa Anu loihti sitruunaisen rahkakakun.

Anun sitruunainen rahkakakku:

3 ½ dl vehnäjauhoja
1 ½ dl hienosokeria
2 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
150 g voita
1 prk sitruunarahkaa
1 tl raastettua sitruunan kuorta
½ dl kuohukermaa
2 tl unikonsiemeniä
2 kananmunaa

Sekoita kuivat aineet keskenään. Sulata voi. Sekoita voisulan joukkoon rahka, kananmunat, sitruunankuori, unikonsiemenet ja kerma. Yhdistä seos kuiviin aineisiin. Kaada taikina voideltuun n. 1,6l kakkuvuokaan. Paista 175 asteessa 25-30 min. Anna kakun jäähtyä hetki ennen kumoamista.

Kuorrutus:

200 g tuorejuustoa
50 g voita
3 dl tomusokeria
1 rkl Limoncello-sitruunalikööriä
keltaista pastaväriä
2 rkl Limoncelloa kostutukseksi

Pehmitä voi mikroaaltouunissa. Vaahdota voi ja tuorejuusto, lisää halutessasi keltaista pastaväriä joukkoon ja sekoita. Siivilöi tomusokeri seokseen ja sekoita koko ajan pienellä teholla sähkövatkaimella. Lisää sitruunalikööri ohuena nauhana ja vaahdota, kunnes seos on tasaista ja pursotettavaa. Ennen kuorrutuksen pursottamista, sivele ja kostuta kakku Limencellolla. Pursota tai levitä sitten kuorrutus jäähtyneen kakun päälle.

Koristelu:

Kauli sokerimassa (n. 100 g) levyksi tomusokerin avulla ja ota siitä muotilla kuvioita. Voit myös värjätä massaa pastaväreillä erivärisiä kuvioita varten.  Koristele sokerimassa-kuvioilla kakun pinta ja raasta lopuksi hyvin pestystä sitruunasta kuoriraudalla suikaleita kakun päälle.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme