Mainos
Mainos

1. jakso: Heidin trooppinen kuivakakku

Koko Suomi leipoo -ohjelman ensimmäisessä jaksossa Heidi teki trooppisen kakun, jossa oli muun muassa kookosta, rommia ja ananasta.

Tropiikin kuivakakku:

175 g voita
3 dl sokeria
3 munaa
4 ½ dl vehnäjauhoja
115 g kookoshiutaleita
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
1 tl vanilja-aromia
1 rkl rommiaromia
150 ml kookoskermaa
puolikas tuore ananas
limenkuorta raastettuna

Kuorrutus ja koristelu:

400g tuorejuustoa
150g voita
320 g tomusokeria
vanilja-aromia
3 rkl Malibu-likööriä
limenkuorta raastettuna
ananasmurskaa
kookoshiutaleita
keltaista tomuväriä
sokerimassaa
keltaista ja vihreää elintarvikeväriä, kimalle tomuväriä

Lämmitä uuni 175 asteeseen. Kuori ja paloittele ananas. Pyöräytä sauvasekoittimella karkeaksi murskaksi ja valuta hyvin. Yhdistä kuivat aineet ja limenkuori keskenään. Vaahdota voi ja sokeri ilmavaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen voimakkaasti vaahdottaen ja lisää aromit. Sekoita kuivat aineet ja kookoskerma vuorotellen vaahdon joukkoon varovasti ja kääntele lopuksi joukkoon hyvin valutettu ananasmurska, mutta jätä murskaa n. 2 ruokalusikallista kuorrutetta varten. Kaada taikina voideltuun kaksiosaiseen kuppikakun muotoiseen kakkuvuokaan. Paista 40–50 minuuttia uunin keskiosassa. Kokeile kakun kypsyys.  Peitä kakku tarvittaessa jos pinta alkaa tummumaan liikaa. Anna jäähtyä kunnolla ennen vuoasta kumoamista.

 

Valmista kuorrutus. Vatkaa tuorejuusto ilmavaksi. Lisää vanilja, likööri, kuoriraaste ja voi. Jatka vatkaamista kunnes seos on tasaista. Lisää tomusokeri muutamassa erässä ja vatkaa kunnes sokeri on sekoittunut joukkoon. Levitä kuorrutetta ja ananasmurskaa kakun pohjapuoliskon sisään, nosta päällikerros paikalleen ja koristele lopulla kuorrutteella. Kaulitse pala sokerimassaa tomusokeroidulla työtasolla ja tee liljamuotilla kukkanen ja koristele elintarvikeväreillä.  Ripota kuorrutteen pintaan tomuvärissä pyöritettyjä kookoshiutaleita.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme