Mainos
Mainos

1. jakso: Jannen suklaa-pähkinärengas

Koko Suomi leipoo -ohjelman Janne loihti ensimmäisessä jaksossa suklaa-pähkinäkakun.

Jannen suklaa-pähkinärengas:

200 g vehnäjauhoja
1 tl ruokasoodaa
2 tl leivinjauhetta
0,5 tl suolaa
60 g kaakaojauhetta
185 g hienosokeria
45 g fariinisokeria
1 tl vaniljaa
2 kananmunaa
2,5 dl piimää
1,3 dl maitoa (esim. kevyt maito)
60 g voita, sulatettuna
35 g saksanpähkinöitä, paloiteltuna

Kuorrute:

100 g tummaa suklaata (70 %), paloiteltuna
noin 2 dl kermaa

Koristelu:

3 rkl tomusokeria
100 g valkosuklaata
200 g tummaa suklaata (45 %)

Lisäksi:

kuohukermaa
sokeria
tai vaniljajäätelöä

Kuumenna uuni 180-asteeseen. Voitele syvä 23 cm uurrettu rengasvuoka sulatetulla voilla tai öljyllä. Siivilöi jauho, ruokasooda, leivinjauhe ja kaakaojauhe suureen kulhoon. Lisää suola ja soke-rit. Tee keskelle kuoppa. Lisää vanilja, munat, piimä, maito ja voi kuiviin aineisiin. Vatkaa sähkövatkaimella miedolla teholla kolme minuuttia tai kunnes se vaikuttaa kostealta. Vatkaa seosta korkealla teholla 5 minuuttia tai kunnes se on tasaista. Sekoita varovasti joukkoon saksanpähkinät. Kaada taikina voideltuun vuokaan tasaisesti. Paista uunin alatasolla 40 - 45 minuuttia tai kunnes tikkuun ei jää mitään kokeiltaessa kakkua keskeltä. Jätä kakku vuokaan 10 minuutiksi ja käännä sitten ritilälle jäähtymään.

Sulata valko- ja tumma suklaa vesihauteessa hellalla eri kulhoissa. Kaada tumma suklaa ensimmäisenä leikkuulaudalle ja levitä se siihen lastalla. Lisää seuraavaksi valkosuklaa ja marmoroi se tummaan suklaaseen. Laita leikkuulauta pakkaseen muutamaksi minuutiksi. Suklaa on valmis, kun siihen ei jää sormenjälkeä. Muista tarkkailla suklaata! Raaputa pitkäteräisellä veitsellä tai juustohöylällä marmoroidusta suklaasta suorakaiteita, paina terää tasaisesti, jolloin suklaa kääntyy rullalle. Huom. ota suklaat lastalla leikkuulaudalta, koska se helposti sulaa käsissä ja laita kulhossa jääkaappiin.

Suklaakuorrutteen tekeminen:

Laita suklaa ja kerma pieneen kattilaan. Hämmennä miedolla lämmöllä kunnes suklaa on sulaa ja seos on tasaista. Nosta kattila hellalta ja jäähdytä seos huoneenlämpöiseksi. Kaada kuorrute kakun päälle ja koristele kaksivärisillä suklaa-kiemuroilla ja tomusokerilla.

Tarjoile kakku jäähtyneenä vatkatun kerman tai jäätelön kanssa.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme