Mainos
Mainos

1. jakso: Lorin suklainen kahvikakku

Koko Suomi leipoo -ohjelman ensimmäisessä jaksossa Lori leipoi maukkaan suklaakakun.

Lorin suklaakakku:

3,75 dl vehnäjauhoa
2 dl sokeria
½ dl kaakaojauhe
1 tl leivinjauhe
1 tl ruokasooda
½ tl suola
2,5 dl kahvia
75 ml öljyä
1 tl vaniljatahna
½ rkl etikka

Sekoita kaikki kakun kuivat aineet yhteen. Kaada kaikki nesteet ja mausteet kuiviin aineisiin. Sekoita ja kaada pieneen suorakaiteiseen kakkuvuokaan. Paista 180 asteessa noin 30 minuuttia tai kunnes kakku on kypsä. Anna jäähtyä.

Kuorrutus:

200 g voita
3 rkl tuorejuustoa
1 dl kaakao
500 g (1pkt) tomusokeria
1 tl vaniljatahna
3 rkl kahvia, maitoa tai vettä (tarvittaessa lisää, mutta hyvin vähän kerrallaan)
50 g pekaanipähkinää

Vatkaa pehmeä voi sekä tuorejuusto vaaleaksi vaahdoksi. Lisää tomusokeria vähän kerrallaan. Sekoita kaakaojauhe kahviin ja sekoita tahnaksi. Lisää voi-sokeri seokseen. Vatkaa tasaiseksi. Paahda pekaanipähkinät kevyesti pannulla. Rouhi pähkinät ja ripottele kuorrutetun kakun päälle.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme