Mainos
Mainos

1. jakso: Lotan sitruunainen kahvikakku hasselpähkinällä

Koko Suomi leipoo -ohjelman ensimmäisessä taidonnäytetehtävässä leivottiin kahvikakkuja. Tässä Lotan sitruunainen kahvikakku hasselpähkinällä.

Vuokaan:

voiteluun voita
korppujauhoja

Pohja:

250 g huoneenlämpöistä voita
2 ½ dl sokeria
4 munaa
½ dl ruokosokerisiirappia
150 g ranskankermaa
2 sitruunan kuori ja mehu
3 ½ dl vehnäjauhoja
1 tl vaniljajauhetta
½ tl ruususuolaa
½ tl mustapippuria

+

50 g kokonaisia hasselpähkinöitä
ruskeaa elintarvikeväriä

Kuorrutus:

100 g sulatejuustoa (Olympia tai muuta vastaavaa)
60 g huoneenlämpöistä voita
3 ½ dl tomusokeria
1 tl sitruuna-aromia
½ tl vaniljajauhetta
100 g kokonaisia hasselpähkinöitä

Pähkinänougat:

200 g siro erikoishienoa sokeria
1 rkl kookosöljyä
1 tl sitruuna-aromia
75 g kokonaisia paahdettuja hasselpähkinöitä

Päälle:

1 sitruunan kuori

Pohja:

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Vatkaa voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi ja vatkaa joukkoon munat yksitellen. Lisää seokseen siirappi, ranskankerma sekä sitruunan kuori ja mehu. Sekoita kuivat aineet ja lisää taikinaan.

Erota taikinasta noin 1/3 erilliseen kulhoon.

Paahda hasselpähkinöitä (paahda samalla kuorrutteen 100 g ja koristeiden 75 g eli yhteensä 225 g) kuumalla pannulla parin minuutin ajan ja leikkaa karkeaksi rouheeksi ja lisää erotettuun taikinaan.

Värjää taikina ruskealla elintarvikevärillä ja kaada leivinpaperin päälle pieneen uunivuokaan.  Paista noin 15 minuuttia, jäähdytä ja leikkaa muotilla sydämen muotoisia paloja.

Voitele ja jauhota suorakaiteen muotoinen vuoka ja kaada jäljellä olevasta taikinasta noin 1/3 vuoan pohjalle. Asettele sydämet alassuin tiiviiseen jonoon kakkuvuokaan ja kaada loppu taikina vuokaan. Laske uunin lämpötilaa 180 asteeseen ja paista  45-55 minuuttia.

Kuorrutus:

Sekoita sulatejuusto ja voi tasaiseksi tehosekoittimella tai vatkaimella.Lisää joukkoon tomusokeri, aromi ja vaniljajauhe.Levitä kuorrute aluksi pohjalle ja levitä kuorrutteen päälle paahdetut karkeaksi rouheeksi pilkotut hasselpähkinät. Nosta kylmään jähmettymään hetkeksi. Käännä kakku oikein päin ja levitä loppu kuorrute kakun päälle.

Pähkinänougat:

Sulata sokeri kattilassa, lisää joukkoon loput ainekset ja kaada leivinpaperin päälle. Nosta kylmään jähmettymään. Leikkaa nougatista paloja ja asettele kakun päälle.

Koristeet:

Valmista sokerimassasta muoteilla kukkia ja viimeistele sokerihelmillä. Viimeistele sitruunan kuorella.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme