Mainos
Mainos

1. jakso: Marian herkullinen Appelsiinisuklaakakku

Koko Suomi leipoo -ohjelmassa Maria yhdisteli appelsiinia ja suklaata kakussaan.

Appelsiinisuklaakakku:

200g voita
2 dl sokeria
3 munaa
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2  tl vaniljasokeria
1 appelsiinin raastettu kuori
½ dl puristettua appelsiinimehua
150g Fazerin vaaleaa maitosuklaata (caramel)
140g Pätkistä (1 pussi)
1 prk Aprikoosimarmeladi (Saarioinen)

Koristeluun:

200g fazer vaaleaa maitosuklaata (caramel)
75g voita
½ Pätkispussi
Helmiä (valkoisia Dr. Oetker)
Sininen Kimallerae (Dr. Oetker)
Appelsiini

Koristeiden tekemiseen:

Renshaw sokerimassa (lime green & pastel green)
Funcakes sokerimassa (valkoinen vaahtokarkin makuinen sokerimassa & ruskea)
Cmc-jauhetta
Elintarvikeliimaa
Elintarvikevärejä (tomu: keltainen, oliivinvihreä, vaaleanvihreä)
Kukkamuotteja
Silikonialunen
Silikonikaulin
Siveltimiä
Kimallespray
Kukkien kuivamista varten alunen

Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Lisää appelsiinin raastettu kuori ja mehu. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. (Voit siirtyä sekoittamaan jo puuhaarukalla) Lisää lopuksi pieneksi pilkotut suklaat. Voitele ja jauhota kakkuvuoka.Paista 175°C:ssa 40-50min tai kunnes kakku on kypsä. Tee koristeet.

Anna kakun jäähtyä hieman ennen kumoamista. Anna kakun jäähtyä kakkukuvun alla ennen koristelua.

Tee kuorrute: Sulata suklaa ja sekoita sulatetun voin kanssa tasaiseksi massaksi. Pursota kakun päälle.

Koristele kakku helmillä ja kimallerakeella, sekä sokerimassasta tehdyillä kukilla.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme