Mainos
Mainos

1. jakso: Teron mausteinen kinuskikakku

Koko Suomi leipoo -ohjelman ensimmäisessä jaksossa Tero luotti kinuskiin  kahvikakussaan.

Teron Kinuskinen maustekakku:

2 munaa
3 dl sokeria
1 tl suolaa
1 tlk Créme Fraîchea
175 g sulatettua voita
4,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
2 tl neilikkaa
1 tl inkivääriä
2 tl kardemummaa
2 tl kanelia
1 tl rommiaromia

Kuorrutus:

2 dl kuohukermaa
1 tl suolaa
1 dl sokeria
1-2 rkl siirappia
1 rkl voita

Koristeeksi:

Rouhittua cashewpähkinää kourallinen
Suklaalastuja (tummaa suklaata 150 g)

Laita uuni lämpiämään 175 astetta. Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka. Sekoita munat, sokeri ja suola. Sekoita joukkoon créme fraîche ja sen jälkeen lisätään sulatettu voi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Älä vatkaa. Kaada taikina vuokaan ja paista uunissa noin 1 tunti. Jäähdytä kakku.

Valmista kuorrutus. Keitä kerma, suola, sokeri ja siirappi kattilassa kunnes se sakenee, noin 20 minuuttia. Jäähdytä ja valuta kakun päälle. Valmista suklaalastut. Sulata 150 g tummaa vesihauteessa. Levitä palettilastalla suklaa tasaiselle alustalle ja vie muutamaksi minuutiksi pakastimeen. Vuole kylmästä suklaasta lastuja leveällä teräväreunaisella lastalla. Asettele lastut kakun päälle ja sen jälkeen rouhitut cashewpähkinät.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme