Mainos
Mainos

1. jakso: Tiian sitruuna-lakritsi-safarikakku

Koko Suomi leipoo -ohjelman ensimmäisessä jaksossa Tiia yhdisti kakussaan sitruunaa ja lakritsia.

Sitruuna-lakritsi-safarikakku:

1 dl sitruunamehua
1 sitruunankuori
200 g margariinia
1,5 dl sokeria
3 munaa
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 dl maustamatonta bulgarialaista jugurttia
5 rkl lakritsijuurijauhetta
1 rkl kaakaojauhetta

Kuorrutus:

200 g maustamatonta tuorejuustoa
1dl tomusokeria
3 tl sitruuna-aromia
Keltaista geeliväriä

Koristelu:

0,5 dl kuohukermaa
3 kpl Kicks-patukoita
Raastettua sitruunankuorta
Hienoa sokeria

Laita uuni 175 asteeseen. Voitele vuoka. Raasta sitruunankuori ja purista mehu. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen samalla hyvin vatkaten. Lisää jugurtti ja puolet mehusta. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi taikinaan. Erottele puolet taikinasta ja lisää toiseen sitruunankuori. Lisää toiseen kaakao, lakritsijuurijauhe ja loppu mehu. Laita taikinaa vuokaan vuorotellen (yhteensä neljä kerrosta). Paista uunin alatasolla n. 55 min. Kumoa kakku ja jäähdytä.

Kuorrutus:

Notkista tuorejuusto ja lisää väri sekä aromi.

Koristelu:

Sulata Kicks-patukat kerman kanssa kattilassa. Anna jäähtyä. Pyörittele sitruunankuoria sokerissa.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme