Mainos
Mainos

1. jakso: Ullan Vaahterasiirappikakku

Koko Suomi leipoo -ohjelman ensimmäisessä jaksossa Ulla loihti tämän herkullisen vaahterasiirappikakun.

Pohja:

200 g margariinia
2 dl sokeria
Vaniljatankoa myllystä muutama hyppysellinen
200 g maustamatonta tuorejuustoa
3 onnellisen kanan munaa
4 ½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
½ tl soodaa
hyppysellinen sormisuolaa

Ruokokidesokeriseos:

25 g margariinia
1 ½ dl ruokokidesokeria
2 tl kanelia
1 dl vehnäjauhoja
hyppysellinen sormisuolaa

Kuorrute:

Vaahterasiirappia
Tomusokeria

Koristelu:

Mantelirouhe
Ananaskirsikoita

Vatkaa margariini, sokeri ja vanilliinisokeri kevyeksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen rivakasti vatkaten. Lisää maustamaton tuorejuusto hyvin sekaan. Sekoita kuivat aineet keskenään ja kaada vähissä määrin joukkoon. Sekoita tasaiseksi.

Valmista ruokokidesokeriseos sekoittamalla huoneenlämpöinen margariini muihin aineisiin, nypi kevyesti. Kaada puolet kakkutaikinasta vuokaan ja ripottele ruokokidesokeriseos päälle. Kaada loppu kakkutaikina vuokaan päällimmäiseksi. Sekoita haarukalla niin, että kaikki menevät sekaisin ja paista uunin alatasolla 180°c:ssa noin 50 minuuttia.

Anna kakun jäähtyä ja tee kuorrute sekoittamalla vaahterasiirappi siivilöityyn tomusokeriin.  Kaada kakun päälle ja koristele mantelirouheella ja ananas-kirsikoilla. Nami!

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme