Mainos

10. jakso: Heidin Masterpiece-kakku

Koko Suomi leipoo -ohjelman kymmenennessä jaksossa Heidi leipoi sitruksisen valkosuklaakakun.

Pohja

175 g voita
60 g tummaa suklaata
noin 1,3 dl öljyä
2 1½ dl kylmää vettä
6,5 dl vehnäjauhoja
2,5 dl sokeria
1,5 dl fariinisokeria
1 dl tummaa kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
1 maustemitta suolaa
1 rkl vaniljasokeria
3 kananmunaa
150 g ranskankermaa

Sulata voi ja suklaa ja sekoita kaikki aineet nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Jaa taikina voideltuihin vuokiin (noin 15 cm, 20 cm ja 24 cm tai kahdessa isommassa ja muotoilet kakut paloista) ja paista 175 asteessa noin 45 minuuttia tai kunnes tikkuun ei jää kokeiltaessa taikinaa, anna jäähtyä ja leikkaa pohjat kerroksiin.

Kostutusliemi

1 dl appelsiinin mehua
appelsiinin hedelmälihaa

Appelsiinitäyte:

4 dl appelsiinimehua
6 liivatetta
8 keltuaista
1 dl sokeria
vaniljatanko
½ dl maissitärkkelysjauhoja
2 dl kermaa
5 valkuaista
3dl sokeria

Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan. Sekoita kattilassa keltuaiset, sokeri, maissitärkkelys, appelsiinimehu, vaniljan siemenet ja kerma. Keitä kunnes seos sakenee koko ajan sekoittaen ja ota pois levyltä kun seos pulpahtaa. Puristele liivatelehdet ja sekoita kuumaan kiisseliin. Anna jäähtyä.

Kuumenna valkuaista ja sokeria vesihauteen yllä kunnes seos on sen verran kuumaa että sormenpäästä nipistää. Vaahdota kovaksi kiiltäväksi marengiksi. Anna jäähtyä ja sekoita appelsiinikiisselin joukkoon.

Persikka-valkosuklaamousse:

5 dl vispikermaa
400 g maustamaton tuorejuusto
½ dl persikkapyrettä
250 g valkosuklaata sulatettuna
4 liivatelehteä (ei pakollinen)
200 g persikkaa kuutioituna

Sulata suklaat vesihauteessa. Vaahdota vispikerma. Sekoita tuorejuusto sulan suklaan joukkoon. Yhdistä seos kermavaahtoon ja lisää joukkoon marmeladi ja persikan palat.

Kokoa kakku täyttämällä kaikki kakut ensin erikseen. Aseta jokaisen kakun pohjalle kakkupahvi. Levitä täytteet aina kahteen eri kerrokseen per kakku ja sivele pinnat kevyesti kreemillä. Kokoa kaikki kakut tällä tavoin. Nosta kakut päällekkäin tukikeppejä apuna käyttäen jotta kakusta tulee tukeva.

Kuorrutuskreemi

500 g suolatonta voita
2 pakettia tomusokeria
4 rkl maitoa
2 tl vanilliinisokeria

Pehmennä voi notkeaksi. Lisää vanilliinisokeri sekä vähitellen tomusokeria samalla vatkaten voimakkaasti.

Lisää maito lopuksi ja vatkaa edelleen. Jaa massa neljään osaan ja värjää oranssilla ja keltaisella värillä neljä eri tummuusastetta. Levitä kuorrutteet palettiveitsen avulla kakun alhaalta aloittaen voimakkaimmalla sävyllä niin että väri vaalenee ylös mentäessä, häivytä huolellisesti aina kun vaihdat väriä ja pese lasta aina värien välissä.

Pursota kerrosten saumakohtiin helmipursotukset. Kauli sokerimassa ohueksi tomusokeroidulla alustalla. Ota muotilla terälehtiä ja ohenna muovailutyökaluilla. Kokoa lehdistä pioneja ja maalaa lopuksi väreillä kolmiulotteisuutta ja lisää hohtoa kimallesprayllä.

Sivele hyvin pestyjen lehtien pinnalle valkosuklaata ja jähmetä. Poista lehti varovasti ja maalaa koristele kimallesprayllä. Aseta kukkia ja suklaalehtiä ja sokerihelmiä kauniisti kakun huipulle ja keskikerroksen tasanteelle.

Koristeluun

200g valkosuklaata
kultaisia sokerihelmiä
keltaista, oranssia ja pinkkiä elintarvikeväriä
kimalle spraytä (kulta ja helmiäinen)
sokerimassaa

Lisäksi

kakkupahveja 3 kpl
tukikeppejä
oikeita lehtiä (valkosuklaalehtien muotiksi) 

Mainos

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.