Mainos

10. jakso: Liisan raikas mansikka-sitruunakakku

Koko Suomi leipoo -ohjelman kymmenennessä jaksossa Liisa kostutti kakkunsa liköörillä.

Sokerikakkupohja:

8 kananmunaa
4 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoa
1 dl perunajauhoja
3 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria

Suklaakakkupohja:

4 kananmunaa
2 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
0,5 dl perunajauhoja
0,5 dl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta

Kostutusliemi:

2 dl limoncello-likööriä
3 dl vettä
1 dl sokeria

Rahkatäyte:

500 g maitorahkaa
1 dl sokeria
4 dl kermaa
sitruunan mehu ja kuori
4 liivatelehteä
800 g tuoreita mansikoita
1 dl tomusokeria

Vaniljavoikreemi:

500 g voita
2 keskikokoista kananmunaa
8 kananmunan keltuaista
130 g kylmää vettä
400 g erikoishienoa sokeria
4 vaniljatangon siemenet
vihreää elintarvikeväriä

Koristelu ja kasaaminen:

nopeasti kuivuvaa kukkamassaa
helmiäisjauhetta
maissitärkkelystä
200 g tummaa suklaata
Kakkupahvit 24cm, 18 cm ja 12 cm
Pillejä

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Levitä leivinpaperipellille. Vatkaa sokerikakkupohjan kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Siivilöi kuivat aineet muna-sokerivaahtoon kolmessa erässä. Kääntele sekaisin. Levitä taikina kahdelle uunipellille ja paista kunnes tikkuun ei enää tartu taikinaa (noin 10 minuuttia).

Valmista suklaakakkupohja sokerikakun tavoin, levitä yhdelle pellille ja paista kypsäksi.

Kauli kukkamassa kukkia varten ohueksi levyksi maissitärkkelystä apuna käyttäen. Ota muotilla levystä kukkia. Ohenna terälehtiä ja muotoile kukiksi. Aseta muotteihin kuivumaan. Laita keskelle pisara vettä ja nosta päälle sokerihelmi.

Valmista kostutusliemi kiehauttamalla sen ainekset kattilassa. Keitä muutama minuutti ja jätä jäähtymään.

Tee rahkatäyte laittamalla liivatteet pehmenemään kylmään veteen. Raasta sitruunankuori rahkan joukkoon. Lisää sokeri. Vaahdota kerma. Kuumenna sitruunan mehu ja lisää siihen liivate. Sekoita rahkan joukkoon. Kääntele kerma rahkaseokseen.

Kasaa kakut rengasvuokiin. Ota jokaisesta pohjasta yksi 24 cm, 18 cm ja 12 cm kokoinen ympyrä. Laita jokaiseen kakkuun alimmaksi sokerikakkupohja. Kostuta limoncello-liemellä. Levitä päälle rahkatäytettä ja pilkottuja mansikoita, siivilöi pälle tomusokeria. Nosta seuraavaksi suklaapohja ja toista sama. Nosta toinen sokerikakkupohja kanneksi ja laita jääkaappiin odottamaan.

Kuutioi voi kreemiä varten ja anna lämmetä huoneenlämmössä. Sekoita sokeri ja vesi kattilassa, kuumenna 120 asteeseen. Sivele välillä veteen kostutetulla sudilla kattilan reunoja, ettei sokeri kristallisoidu. Vatkaa kananmunat ja keltuaiset kevyesti vaahdoksi. Käännä vatkain hitaammalle ja lisää sokeriliemi. Vatkaa seos huoneenlämpöiseksi (10–20 minuuttia). Lisää vaniljatangon siemenet ja voi vähitellen samalla sekoittaen. Vatkaa ainekset kunnolla sekaisin. Värjää kreemi elintarvikevärillä.

Ota kakut jääkaapista ja aseta kakkupahveille. Kuorruta voikreemillä. Laita suurin kakku vadille ja työnnä siihen pillit tueksi. Nosta Seuraava kakku sen päälle ja tue pilleillä. Nosta huipulle pienin kakku ja koristele tummalla suklaalla ja sokerimassakukilla. 

Mainos

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot