Mainos

10. jakso: Masterpiece-kakku á la Maria

Koko Suomi leipoo -ohjelman kymmenennessä jaksossa Marian Masterpiece-kakussa yhdistyivät niin marjat, hedelmät, valkosuklaa kuin suklaakin.

Kakkupohja:

8 munaa
4 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
2 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria-
2 rkl tummaa kaakaojauhetta

Kakkupohjan ohje:

1. Vaahdota munat ja sokeri.
2. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet.
3. Jaa taikina voideltuihin ja jauhotettuihin vuokiin (15cm, 20 cm ja 26 cm)
4. Paista 175 asteessa noin 20–35 min riippuen kakun koosta. 

Passionmousse:

100 g tuorejuusto
¾ dl tomusokeria
100 g passionpyrettä
1 rkl vettä
2 tl liivatejauho
2 dl kermaa

Valkosuklaamousse:

400 g tuorejuusto
3 dl tomusokeria
400 g valkosuklaata
2 rkl vettä
2 tl liivatejauho
6 dl kermaa

Pätkismousse:

200 g tuorejuusto
1 ½ dl tomusokeria
100 g maitosuklaata (Fazer sininen)
100 g pätkistä
1 rkl vettä
1 tl liivatejauho
3 dl kermaa

Kakun kostutukseen:

Mangopassion tuoremehua

Kreemi kakun päälle:

300 g voita
10 dl tomusokeria
3 tl vaniljasokeria
5 rkl mangopassion tuoremehua

Passionmoussen ohje:

1. Sekoita tuorejuusto ja tomusokeri.
2. Lisää passionpyre.
3. Lisää valmistettu ja hieman jäähtynyt liivate.
4. Lisää lopuksi kermavaahto.

Valkosuklaamoussen ohje:

1. Sekoita tuorejuusto ja tomusokeri.
2. Lisää sulatettu suklaa.
3. Lisää valmistettu ja hieman jäähtynyt liivate.
4. Lisää lopuksi kermavaahto.

Pätkismoussen ohje:

1. Sekoita tuorejuusto ja tomusokeri.
2. Lisää sulatettu suklaa.
3. Lisää valmistettu ja hieman jäähtynyt liivate.
4. Lisää lopuksi kermavaahto.

Kakkujen väleihin:

1 l vadelmia (tuoreita)
2 l mansikoita (tuoreita)
1 prk persikoita (säilyke)

Kakun pinta:

800 g Satin Ice sokerimassa (valkoinen)
800 g Fun cakes sokerimassa (valkoinen)

Koristeet:

300 g Vaahtokarkin makuinen sokerimassa (valkoinen)
Kimalle spray helmiäinen
Helmiä (valkoinen, eri kokoisia) 

Kakun kokoaminen:

1. Leikkaa kakkupohjat kolmeen osaan. Kokoa kaksi alinta kakkua reunavuokiin, jotka on vuorattu reunakalvoilla ja ylin kakku 15 cm halkaisijaltaan olevaan kakkuvuokaan, joka on vuorattu tuorekelmulla.
2. Alimpaan kakkuun ensimmäiseen väliin täytteeksi tulee pätkismousse ja toiseen väliin valkosuklaamousse, jonka päälle tuoreita vadelmia. Kostukkeena mangopassion tuoremehu.
3. Keskimmäiseen kakkuun väleihin tulee kakkupohjan jälkeen ensin mansikkamelba (tehosekoittimella muusattu mansikka) ja tämän päälle valkosuklaamousse, jonka päälle pilkotut mansikat.
4. Ylimpään kakkuun väliin tulee passionmousse, jonka päälle pilkotut persikat.
5. Anna kakun hyytyä jääkaapissa mielellään yön yli tai pakkasessa n. ½ tuntia.
6. Levitä kakkujen päälle kreemi ja anna olla jääkaapissa hetken.
7. Vaivaa sokerimassa pehmeäksi ja kaulitse noin 2–3 mm paksuiseksi. Levitä sokerimassa kakkujen päälle.
8. Lisää tukikepit kakkuihin.
9. Koristele kakku.

Mainos

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot