Mainos
Mainos

2. jakso: Anun suolainen tuulihattukakku

Koko Suomi leipoo -ohjelman toisessa jaksossa Anun tuulihattutornin täytteenä oli kinkkua ja aurajuustoa.

Sydämellisesti sinun – Anun kinkkutäytteinen tuulihattutorni

Tuulihatut

300 g voita
8 dl vettä
5 dl vehnäjauhoja
8 kananmunaa

Kiehauta vesi ja voi kattilassa ja sekoita vehnäjauhot joukkoon. Anna kiehua samalla vatkaten, kunnes seos on tasaista, kiiltävää ja irtoaa kattilan pohjasta. Ota kattila liedeltä ja lisää munat yksitellen hiukan jäähtyneeseen seokseen voimakkaasti vatkaten. Pursota taikinasta yksittäisiä sydämiä sekä kakun pohja leivinpaperilla vuoratulle pellille. Paista 200 asteessa n. 30 - 40 minuuttia tai kunnes tuulihatut ovat kauniin ruskeita ja keveitä. Älä avaa uunin luukkua ensimmäisten 15 minuutin aikana, jotta tuulihatut eivät laske. Halkaise jäähtyneet leivonnaiset osittain.

Täyte:

400 g savustettua kinkkua (pala)
½ dl hillosipuleita
½ dl suolakurkkuja
½ punttia persiljaa
80 g aurajuustoa
½ tl mustapippuria rouhittuna
n.1 dl juustoraastetta (esim. Emmental)
aromisuolaa tarvittaessa
3 liivatelehteä
1 rkl sitruunamehua
200 g majoneesia
200 g ranskankermaa
2 dl vaahdotettua vispikermaa

Laita liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään. Pilko kinkku pieneksi kulhoon. Laita blenderiin sipulit, suolakurkut, persilja ja aurajuusto sekä juustoraaste ja aja ne tasaiseksi massaksi. Kaada seos kinkkujen kaveriksi kulhoon. Lisää ranskankerma ja majoneesi. Mausta mustapippurilla sekä tarvittaessa aromisuolalla. Sulata liivatelehdet kuumennettuun sitruunamehuun. Anna vähän jäähtyä. Sekoita sitten muuhun täytteeseen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Lisää lopuksi kermavaahto varovasti nostellen joukkoon.

Täytä tuulihatut. Kokoa tuulihatuista kakku käyttämällä loppua täytettä ”liimana”. Laita kakku kylmään siksi aikaa, kun valmistelet koristeet.

Koristeluun:

porkkana
kurkku
basilikanlehtiä ( ½ puntillisen verran)
½ dl suolattuja pistaasipähkinöitä

Koristele kurkku- ja porkkana -koristeilla, joita saat viipaleista pikkumuotilla painamalla. Viimeistele basilikanlehdillä sekä rouhituilla pistaasipähkinöillä.

 

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme