Mainos

2. jakso: Heidin italialainen tuulihattukakku

Koko Suomi leipoo -ohjelman toisessa jaksossa Heidin tuulihattukakku vei makumatkalle Italiaan.

Tuulihattutaikina

100 g voita
3 dl vettä
2 dl vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta
3 munaa

Täyte 1

200 g maustamatonta tuorejuustoa
noin 10 aurinkokuivattua tomaattia
kourallinen rucolaa
2 rkl ranskankermaa
mustapippuria
ripaus suolaa

Täyte 2

100 g tuorejuustoa
35 g paahdettuja cashewpähkinöitä
1 valkosipulinkynsi
30 g parmesaania
½ ruukkua basilikaa
0,5 dl oliiviöljyä
loraus sitruunanmehua

Koristelu

10 siivua ilmakuivattua kinkkua
3 tuoretta viikunaa
pieniä lollo rosso salaatin lehtiä
kourallinen rucolaa
kourallinen basilikaa
mozzarellaa

Mittaa voi ja vesi kattilaan. Kuumenna kunnes voi on sulanut. Ota kattila liedeltä ja lisää jauhot kerralla. Sekoita lastalla kunnes neste on imeytynyt jauhoihin ja tuloksena on paksu taikina. Lisää munat yksitellen. Vatkaa taikinaa huolellisesti joka välissä. Lisää lopuksi leivinjauhe. Paista ensin 20 kappaletta yksittäisiä pieniä tuulihattuja 200 asteessa uunin keskitasolla noin 25 minuuttia. Vältä avaamasta uunia paistamisen aikana, sillä tuulihatut lässähtävät helposti. Pursota lopputaikinasta suorakaiteen mallinen pohjalevy ja paista samoin kuin edellä. Anna tuulihattujen ja pohjan jäähtyä kunnolla ja valmista täytteet.

Notkista tuorejuusto. Hienonna aurinkokuivatut tomaatit ja rucola ja sekoita tuorejuuston joukkoon. Mausta suolalla ja pippurilla. Notkista ranskankermalla, jotta seoksesta tulee helposti pursotettavaa.

Valmista pesto. Paahda pähkinöitä kevyesti. Laita valkosipuli, parmesaani, pähkinät, basilika ja öljy tehosekoittimeen tai aja tasaiseksi sauvasekoittimella. Mausta sitruunamehulla. Sekoita tuorejuuston joukkoon. Jätä pestoa hiukan ja marinoi sillä koristelussa käytettävät mozzarellat.

Täytä pienet tuulihatut tomaatti-rucola tahnalla. Ota koristeluun tarvittavat ainekset ulottuville ja aloita kakun kokoaminen. Halkaise kinkkusiivut pituussuunnassa. Lohko viikunat ja leikkaa mozzarella paloiksi. Asettele pohjalevylle salaatinlehtiä ja yrttejä. Asettele 5 pientä tuulihattua riviin per pohjan pitkä sivu. Käytä tuulihattujen kiinnittämiseen pestotäytettä levittämällä sitä tuulihattujen pohjiin. Laita taas salaatinlehtiä ja yrttejä kauniisti asetellen tuulihattujen väleihin, ja asettele toinen kerros tuulihattuja aikaisempien päälle aavistuksen limittäin. Levitä jälleen pestotäytettä tuulihattujen pohjaan jotta saat hatut ”liimattua” ja kakku pysyy kasassa. Koristele laittamalla keskelle tuulihattu rivien väliin ilmakuivatusta kinkusta muotoiltuja rullia, viikuna lohkoja sekä mozzarellapalloja. Viimeistele yrteillä.


Mainos

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot