Mainos
Mainos

2. jakso: Irman suolainen tuulihattukakku

Koko Suomi leipoo -ohjelman toisessa jaksossa Irman leipoman tuulihattukakun sydän oli vuohenjuusto.

Tuulihatut

3 dl vettä
100 g voita
2 ½ dl vehnäjauhoja
3 kananmunaa
¼ tl suolaa

Laita vesi, voi ja suola kattilaan ja kiehauta. Lisää kaikki jauhot kerrallaan kiehuvaan nesteeseen. Sekoita voimakkaasti (mielellään puukauhalla), kunnes taikina irtoaa kattilan reunoista. Nosta kattila pois levyltä ja jäähdytä taikina. Lisää jäähtyneeseen taikinaan kananmunat yksitellen vatkaten niin kauan, kunnes se on sileää. Pursota taikina pellille perhosen ääriviivojen muotoon ja sen jälkeen yksittäiset tuulihatut keskelle perhosta. Paista tuulihatut uunin keskitasolla 175 asteessa (Kun olet kytkenyt virran uunista pois pidä vielä 3–5 minuuttia). Anna tuulihattujen jäähtyä ja leikkaa ne terävällä veitsellä. Valmista täyte.

Täyte

300 g Vuohenjuustoa (Chavroux)
1,5 dl Aurikokuivattua tomaattia valmiiksi pilkottuna
Persiljaa (tuoretta)
1–2 rkl Timjamia
Basilikaa (tuoretta)
Pinjansiemeniä
Timjamihunajaa (tai tavallista juoksevaa hunajaa)
2 dl tuorejuustoa
1 dl craime fraichea
3 ½ dl rucolasalaattia
Chilisuolaa
Mustapippuria
Minitomaatteja

Pilko vuohenjuusto, aurinkokuivatut tomaatit ja persilja, basilika sekä pinjansiemenet ja sekoita ne keskenään. Lisää loput mausteet. Sekoita tuorejuusto ja creme fraiche keskenään ja lisää se seokseen. Sekoita tasaiseksi ja tarkista maku. Täytä tuulihattukranssi. Tee Balsamico-Kirsikkasiirappi, jolla voit koristella ja myös maustaa täytettä.

Balsamico-kirsikka siirappi

1 ½ Tummaa balsamiviinietikkaa
1 dl kirsikkahilloa
½ dl juoksevaa hunajaa
1 tl kuivattua rosmariinia
mustapippuria ripaus
Mittaa kattilaan balsamiviinietikka, hillo, hunaja, rosmariini ja mustapippuri
Keitä kokoon, kunnes seos on siirappimaista (noin 10 minuuttia)

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme