Mainos
Mainos

2. jakso: Jannen kalakakku

Koko Suomi leipoo -ohjelman toisessa jaksossa Janne teki kalakakun.

Pohjat

100 g voita
2,5 dl vettä
2,25 dl vehnäjauhoja
3 kananmunaa
0,5 tl leivinjauhetta
Tuulihatut (suomut ja evät)
100 g voita
2,5 dl vettä
2,25 dl vehnäjauhoja
3 kananmunaa
0,5 tl leivinjauhetta

Täyte 1

noin 300 g ruodotonta savulohta
600 g maustamatonta tuorejuustoa (Philadelphia)
40 g punasipulia
3 dl kuohukermaa
silputtua tilliä
valkopippuria ja sitruunapippuria

Täyte 2

2 prk (400 g) maustamatonta tuorejuustoa (Philadelphia)
2 valkosipulinkynttä puristettuna
2 dl kuohukermaa

Koristelu

2 ruukkua kotimaista tilliä
musta oliivi kalan silmäksi

Kuumenna rasva ja vesi kattilassa kiehumispisteeseen. Lisää jauhot sekoittaen taikinaa puuhaarukalla (tai vastaavalla). Keitä seosta koko ajan sekoittaen, kunnes se irtoaa kattilan reunoista. Taikina on tässä vaiheessa sitkeää ja hieman murumaista. Nosta kattila pois liedeltä ja anna taikinan jäähtyä kunnolla. Tässä vaiheessa tehdään ohjeen suomujen ja evien taikina ja laitetaan se myös sivuun jäähtymään.

Lisää munat yksitellen ensin pohjataikinaan sähkövatkaimella voimakkaasti vatkaten. Lisää seuraava muna vasta, kun edellinen on sekoittunut taikinaan kunnolla. Lisää leivinjauhe viimeisen munan kanssa samaan aikaan. Pursota tuulihattutaikina leikatun kalanmuotin mukaisesti leivinpaperilla vuoratulle pellille. Laita molemmat pohjat yhdelle pellille paistumaan ja paista 200 asteessa noin 20–25 minuuttia. Tarkkaile kypsyyttä ja väriä! Ota pohjat pois uunista ja anna niiden jäähtyä. Muis-ta olla aukomatta uuninluukkua paiston aikana!

Pursota tuulihattuja pienen pallon muodossa noin 15 kappaletta (läpimitta noin 1,5 cm, tuulihatut kohoavat uunissa kaksinkertaisiksi) sekä eviä neljä kappaletta sillä aikaa kun poh-jat paistuvat uunissa. Paista 200 asteessa keskitasolla noin 15–20 minuuttia. Muista olla aukomatta uuninluukkua paiston aikana ja tarkkaile väriä!

Valmista täyte tuulihattujen paistuessa uunissa. Leikkaa lohi pieniksi kuutioiksi, hienonna sipuli ja tilli. Sekoita kaikki ainesosat tuorejuustoon ja lisää mausteet. Vatkaa kuohukerma vaahdoksi ja yhdistä muihin aineisiin. Laita täyte pursotinpussiin ja laita jääkaappiin kylme-nemään.

Valmista toinen täyte: vaahdota kuohukerma ja lisää maustamaton tuorejuusto sekä puris-tetut valkosipulinkynnet. Laita täyte toiseen pursotinpussiin ja laita jääkaappiin.

Koristele tarjoiluvati tillin varsilla. Laita kalapohja vadille ja pursota täyte 1 pohjan päälle tähtityllalla. Laita kevyesti toinen kerros täytteen päälle ja aseta evät kalalevyjen väliin. Pursota sitten täyte 2 kalapohjan päälle ja muotoile kalan kasvot huolellisesti.

Täytä tuulihatut täytteellä 1. Laita tuulihatut täytteen 2 päälle vierekkäin, kalan kasvot jäte-tään paljaaksi ja laitetaan silmäksi puolikas musta oliivi.


Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme