Mainos
Mainos

2. jakso: Liisan savuporo-tuulihattukakku

Koko Suomi leipoo -ohjelman toisessa jaksossa Liisa luotti savuporo-tuulihattukakkunsa maustamisessa muun muassa piparjuureen.

Tuulihattutaikina:

2,5 dl vettä
100 g voita kuutioina
5 g suolaa
125 g vehnäjauhoja
4 kananmunaa
+ 1 kananmuna huippujen tasoitukseen.

Täyte:

100 g Poron kylmäsavupaistia
noin 5 kpl pikkusuolakurkkuja
100 g maustamatonta tuorejuustoa
1 prk creme fraichea
Piparjuuritahnaa
tujaus sitruunamehua
tuoretta timjamia
pippuria
suolaa
2 dl kuohukermaa
karpalohyytelöä

Koristeluun:

200 g maustamatonta tuorejuustoa
piparjuuritahnaa
noin 0,5 dl kermaa
timjamia
puolukoita
noin 5 kpl ohuita poron kylmäsavuviipaleita

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Vuoraa kaksi peltiä leivinpaperilla. Piirrä toiseen leivinpaperiin noin 20 cm halkaisijaltaan oleva ympyrä.

Kiehauta vesi, voi ja suola kattilassa. Siivilöi jauhot leivinpaperille ja lisää kerralla voi-vesi seokseen. Sekoita reippaasti kunnes jauhot ovat hyvin sekoittuneet ja taikina irtoaa kattilan reunoista ja lastasta. Kaada taikina sekoituskulhoon ja lisää munat yksitellen lapavatkainta käyttäen. Laita taikina pursotinpussiin. Pursota ensin taikinaa leivinpaperiin piirretyn ympyrän sisälle. Levitä taikina lastalla ja pursota levitetyn taikina ympärille rengas. Pursota toisen leivinpaperin päälle pieniä nokareita (noin 30 kpl). Tasoita huiput kananmunaan kastetulla sudilla. Paista noin 20–30 minuuttia. Älä avaa uunin luukkua ennen kuin 15 minuuttia on kulunut!

Valmista täyte tuulihattujen paistuessa. Pilko poro ja suolakurkut pieniksi. Sekoita joukkoon mausteet, tuorejuusto ja creme fraiche. Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi ja kääntele joukkoon. Laita täyte pursotinpussiin ja pursota sitä pohjan päälle ja halkaistujen tuulihattujen sisään. Laita täytteen päälle nokare karpalohyytelöä.

Kasaa tuulihattuja pohjan päälle. Koristele pursottamalla kermalla pehmitettyä piparjuurituorejuustoa tuulihattujen väleihin. Lisää vielä porosiivuja, timjamia ja puolukoita.

 

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme