Mainos
Mainos

2. jakso: Lorin BLT-tuulihattukakku

Koko Suomi leipoo -ohjelman toisessa jaksossa Lorin BLT-tuulihattukakussa oli rapeaksi paistettua pekonia.

Tuulihattutaikina:

2 dl vettä
100 g voita
3 rkl ruohosipuli, leikattu pieneksi
1 punainen chili, leikattu pieneksi (voit poistaa siemenet halutessa)
1,5 dl vehnäjauhoja
3 kanamunaa

Keitä vesi, voi, ruohosipulit ja chilit yhdessä. Lisää vähän kerrallaan vehnäjauhoja ja sekoita kunnes taikina irtoaa kattilan reunasta. Anna jäähtyä.

Lisää kananmunat yksi kerrallaan reippaasti vatkaten, kunnes seos on kiiltävä ja tasainen. Täytä pursotinpussi ja tee 10 pientä tuulihattuja ja yksi pohja. Paista 200 asteessa 20 minuuttia. Anna jäähtyä.

Täyte:

2 pakettia pekonia, rapeaksi paistettuna
4 tomaattia, poista siemenet ja leikkaa kuutioiksi
1 pkt rapeaa salaattia
Vaahtera siirappia
100 g pekaanipähkinöitä
3 punaista chiliä
50 g maustamatonta tuorejuustoa
50 g Olympia sulatejuusto
½ tl suolaa

Sekoita tuorejuusto ja sulatejuusto, lisää pieneksi silputtu chili.

Leikkaa tuulihatut auki ja täytä ne salaatinlehdellä, tuorejuustolla, tomaatilla ja pekoniviipaleilla. Voitele vaahterasiirapilla. Aseta salaatinlehdet vadille ja laita pohja niiden päälle. Levitä tuorejuusto. Aseta tuulihatut pohjalle ja koristele pekaanipähkinärouheella ja chilillä.

 

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme